download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Деинсталирайте правилно - Или как да премахнем всичко след поредната програма

Софтуер 02.08.2010 20:26 (преди 13 години и 8 месеца) | spursy | прочетена 492 пъти Статистики
С течение на времето и многократното инсталирането и деинсталирането на софтуер във вашата Windows система постоянно се натрупват и остават множество ненужни файлове, както и записи в регистъра. Това води до забавяне на работа на компютъра, а понякога и до възникване на нестабилност и поява на грешки. Дори да използвате специализиран софтуер за почистване на системата от ненужни и остарели данни, той често пропуска отделни „остатъци“ от вече изтритите програми. Ако и вие сте от потребителите които сравнително често изпробват различни програми и искате да избегнете забавянето на операционната система вследствие на това, ще намерите едно от възможните решенията в следващите редове.
Отвори статията     revo_uninstaller.pdf

Статията е публикувана в Download.BG, бр. 09/2008.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 23.08.10, 23:52, spursy:
    ” Статията е прекрасна,защото освен полезната информация в нея,е написана в много добър,достъпен дори за такива като мен/не много навътре в нещата/стил!
    Изтеглих си програмата и ми реши няколко проблема,които имах на лаптопа!!!
    БРАВО!!!
    Моите поздрави и почитания!!!

    Радвам се, че статията Ви е била от полза. Сигурен съм, че и сред другите ни 546 статии ще намерите много полезни съвети и инструкции.
    Благодаря ви за оценката! Именно за потребители като вас Download.BG поднася подобни статии.

  • Вторник, 24.08.10, 00:47, tegote:
    До колко е безплатен Revo Uninstaller може да спорим.
    http://www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_buy_purchase_order_main.html

    Но в никакъв случай няма да спамя или пък да се меря с хора, които знаят и могат 100 пъти повече от мен, защото е смешно и некултурно, пък и не искам по никакъв начин да дразня екипа, който определено има сериозни заслуги за развитието на сайта и благодарение на който може би все още мога да пиша тук. Продължавайте, аз само исках да изкажа възмущението си от тази програма - не я обичам, дразни ме даже, на практика всеки деинсталатор ме дразни. Попитайте един друг каилен човек, познат от други места под името Night Raven със статии за кодеци, модификации и преводи, с какво си деинсталира програмите. Ами с add/remove на Уиндоус! Аз също се чувствам перфектно с тази програма. Само съмнителните програми, които смятам да махна без да има следи от тях и ме притесняват, че ще се нагнездят тежко ги премахвам с професионално решение. А то е за Total Uninstall.

    П.П. - принципът, на който работят всички останали уж професионални програми е еднакъв с на Revo. Но за съжаление съм откривал, че правят грешки, което подсказва, че този "принцип" на работа не е идеален. Понякога грешките са сериозни. И би трябвало дори да бъде премахнато това "форсирано" деинсталиране, програмата трябва или да знае какво прави или да не знае! Няма средно положение. Какво е това леко деинсталиране, нормално деинсталиране, силно деинсталиране? Правилно се е ориентирал Night Raven, човека си пази компютъра и предпочита да деинсталира по бързата процедура, без да заглежда какво има да се маха. Но както казах, има един спокоен начин, който го гарантира, това е моето предложение, без да натрапвам отново.

  • Вторник, 24.08.10, 02:14, stoqncho:
    ” П.П. - принципът, на който работят всички останали уж професионални програми е еднакъв с на Revo. Но за съжаление съм откривал, че правят грешки, което подсказва, че този "принцип" на работа не е идеален. Понякога грешките са сериозни. И би трябвало дори да бъде премахнато това "форсирано" деинсталиране, програмата трябва или да знае какво прави или да не знае! Няма средно положение. Какво е това леко деинсталиране, нормално деинсталиране, силно деинсталиране? Правилно се е ориентирал Night Raven, човека си пази компютъра и предпочита да деинсталира по бързата процедура, без да заглежда какво има да се маха. Но както казах, има един спокоен начин, който го гарантира, това е моето предложение, без да натрапвам отново. „

    Забелязах, че лансираш някакви програми, които щом на тебе ти харесват трябва на всички да им харесват! Да... ама Не! Всички се вкарвате в някакви филми и си мислите "Как да се запищя, случайно някой безделен хакер да не ми открадне информацията от компютъра ми, която струва стотинки!" и всякакви подобни теми. Как да си деинсталираме глупавите програми какво било, сякаш като остане нещо от програмата голям дерт ще е? Аз ползвам Your Uninstaller! и да там има такива режими, каквито казваш, че ги има в друга програма, но на мен не ми пречи, дори ще ти го кажа на разговорен език "боли ме х*я кво бърка кво не бърка кво трие кво не!". Сега да поспорим "Коя е най-добрата програма за деинсталиране на програми??????????". Ще ти кажа най-добрата е, когато някак си ти излезе това съобщение(надявам се можеш да се досетиш как се е появило...).

    Не бързай да ме оспорваш! Инсталираш, каквато и да е било програма под Sandboxie и стартираш програмата, която си инсталирал от папките, които са се създали след инсталирането на твоята програма с помощта на Sandboxie (по подразбиране е C:\Sandbox\Името на акаунта ти\DefaultBox\drive\C\Program Files\Твоята програма\Твоята програма.exe). След като я стартираш, каквото и да правиш ти го правиш в виртуален режим и каквото и да правиш с тази програма тя си мисли, че работи в истинска среда, но реално не е така. Не вкарва нищо в регистрите, а си мисли, че го прави! Каквото и да изтрие тя го трие ама реално си е непокътнато! Ако създаде или промени файл то той се съхранява пак в тази виртуално създадена среда и реалният файл е непокътнат! На кратко казано триеш папката C:\Sandboxie и все едно не си инсталирал НИЩО(освен Sandboxie разбира се)! Описанието на програмата е красноречиво и на кратко обяснява основните функции и защо Sandboxie е толкова ценен. Само кратък цитат ако случайно те домързей да прочетеш цялата информация(малко е оплетено изречението, но се разбира какво се има в предвид) "Програмите пуснати в този режим са с ограничени действия само в тази отделена област и не влияят пряко на системата ви."

  • Вторник, 24.08.10, 12:56, tegote:
    Стояне, това което исках да кажа е, че деинсталаторите са рисковани и опасни програми. Не знам защо не те боли фара, но използването на такъв инструмент е по-опасно от обикновеното премахване. По-добре да оставят нещо. Това е. За Sandboxie нямам забележки.
  • Вторник, 24.08.10, 15:15, stoqncho:
    ” Стояне, това което исках да кажа е, че деинсталаторите са рисковани и опасни програми. Не знам защо не те боли фара, но използването на такъв инструмент е по-опасно от обикновеното премахване. По-добре да оставят нещо. Това е. За Sandboxie нямам забележки.
    Опаснооо... опасно... колко да е опасно?! До сега не съм имал проблеми поради деинсталиране на програма с помощта на Your Uninstaller!, естествено като махаш програма е хубаво да видиш и кои файлове след това изтрива, но просто бърз поглед! Щом не ми изтрива BIOS пак добре, иначе преинсталация в най лошият случай.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.