download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Виртуализация и облаци

Е-култура 14.04.2011 19:50 (преди 13 години) | varban007 | прочетена 134 пъти Статистики
Преди няколко години нещата бяха по-различни. Много хора хостваха своите сайтове на собствен сървър, което им костваше доста неудобства. Потребителите, които се нуждаеха от изчислителна мощ, макар и за ограничен период от време, се принуждаваха да инвестират в скъпи хардуерни конфигурации. И в двата случая освен първоначалното набавяне на компютъра, в собсвеника на подобна система остава и отговорността за поддръжка, подмяна на компоненти (при нужда) и плащане на консумативи. Днес съществуват множество компании, които са в състояние да направят всичко това вместо нас, при това на разумна цена. Всичко това се реализира пълноценно благодарение на виртуализирани среди, които можем да използваме през Интернет.

Tази статия е публикувана само он-лайн.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 15.04.11, 14:23, angelicstar:
    Ами значи първо се харчиш за компи. После плащаш яко за як Нет, щото иначе няма смисъл от тия облаци. И накрая пак се ръсиш за облак.
    Ама тъпо та тъпо. Тия пари за Нет и въздух под налягане е по-умно да ги дадеш за още хардуер и софт /а пък софта може и да ти излезе и безплатен /. Тъпо е да наливаш пари на разни бизнесмени. Това си е жива схема за източване на глупаци.
    А пък като си платиш и си качиш по небето разни важни неща, после трябва да плащаш пак и пак за достъп до тях. Иначе оставаш да летиш из облаците. Значи си плащаш та да ти се налага да плащаш до дупка.
    Ами сърбаме си я тая чорба. Аман от изнудвачи!
  • Петък, 15.04.11, 14:29, anonymous:
    Никой не е казал, че трябва да плащаш. Може пък да си имаш собствена хостинг фирма, или пък да си един от шефовете на Нетера иии.. въобще няма да плащаш, само тока...
  • Петък, 15.04.11, 23:37, deezel14:
    Мненията на angelicastar както винаги са повече от забавни.
  • Събота, 16.04.11, 03:04, karadzha:
    ” Мненията на angelicastar както винаги са повече от забавни. „

    Дарине, то трябва и забавление да има. Но ангелчето в голяма степен е права според мен. Това са решения все за бизнеса. За обикновен потребител са неергоемки /нещо като ненужен лукс/.
    Да ме прощава бай Върбан, ама цяла статия рядко чета - тя само бабата гледа порното докрая, ама поне ще разбере дали ще се оженят младите

  • Събота, 16.04.11, 10:48, anonymous:
    ” Дарине, то трябва и забавление да има. Но ангелчето в голяма степен е права според мен. Това са решения все за бизнеса. За обикновен потребител са неергоемки /нещо като ненужен лукс/.
    Да ме прощава бай Върбан, ама цяла статия рядко чета - тя само бабата гледа порното докрая, ама поне ще разбере дали ще се оженят младите
    НЕ всичко е за бизнеса. Я виж един "колега" какво е направил(не е виртуализация разбира се, но такив работи се ползват обикновенно в бизнеса)
    http://hardwarebg.com/forum/showpost.php?p=2728026&postcount=1332

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.