download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Google I/O 2011 - какво ново?

Репортажи 16.05.2011 20:51 (преди 12 години и 11 месеца) | deezel14 | прочетена 67 пъти Статистики
По време на най-важното Google събитие за годината, компанията от Маунтин Вю за пореден път се доказа като иноватор, за разлика от по-голямата част от своите конкуренти в момента. Въпреки че във фокуса на събитието бе новата версия на Android, Ice Cream Sandwich, която слага край на фрагментацията между смартфони и таблети, Google демонстрира и смела визия за бъдещето на високите технологии в сфери, където другите големи риби не са правили дори опити. Именно затова Лари Пейдж, Сергей Брин и компанията са едни от любимите ни иноватори в сферата - творенията им са близо до ежедневния живот на потребителите и често сбъдват футуристични мечти, които сме срещали само във филми и книги. Google показа Android @ Home, система за домашна автоматизация, изключително интересни приложения на доскоро подценяваната NFC технология, множество примери за лицево разпознаване и интерпретиране, стандарт за аксесоари, базиран на популярните Arduino микроконтролери и други новости, свързани с Android още през първия ден. Вторият пък бе посветен на Chrome и Chrome OS, амбициозният проект на Google за изцяло клауд базирана работна среда, при която на хардуера се гледа като на услуга, както и първата бета на Google Music.

Tази статия е публикувана само он-лайн.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 17.05.11, 20:48, dhtj:
    ... и в крайна сметка iOS си остава по-завършената, по-приятната и по-юзер-френдли операционна система
  • Вторник, 17.05.11, 21:05, phrozencrew:
    ” ... и в крайна сметка iOS си остава по-завършената, по-приятната и по-юзер-френдли операционна система
    iOS беше наистина добра OS, докато не се появи Android 2.6 . Говоря за скорост, за възможности, за промяна на дизайна, за инсталиране на интерпретатори и разни други удобства. Честно казано след 2.6 не съм имал възможност да тествам по-новите версии на Андроида, но това, което видях е мега. С 5 реда PerlDroid можеш да си напишеш приложение, което да ти изкарва всички актуални новини на darik-радио, или 5 различни прогнози за времето (примерно).
    Не, че същото не можеш да го направиш и на iOS, но някак си има мощна липса на интелектуални знания, т.е. уроци. Защото е безплатно, а от iOS не обичат безплатните неща .
  • Сряда, 18.05.11, 00:01, deezel14:
    Phrozen, 2.6 няма. Няма и да има, имайки предвид 3.4. ;)
  • Сряда, 18.05.11, 07:15, phrozencrew:
    Прав си. Вероятно съм се заблудил за версията заради кернела.
  • Сряда, 18.05.11, 13:08, milen:
    Фрозен, за Епъл не си прав - те доста черпят от Open Software.
     
    Всичките ОС на Епъл произлизат от Дарвин ( http://en.wikipedia.org/wiki/Darwin_%28operating_system%29 ) , а в самата Дарвин има доста код от BSD.

    WebKit, който стои в основата на браузърите не само на Епъл, но и на Google, Nokia и редица други фирми, също произлиза от KHTML - част от KDE проекта. Навремето имаше много протести от Open SOurce общността към Епъл, защото те само ползваха, без да помагат за развитието на софтуера. Сега тези протести не са толкова големи, защото Епъл предприе някои стъпки да върне добавена стойност в свободния софтуер. Благодарение и на Епъл например Андроид има свестен браузър.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.