download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Актуални джаджи от CES 2012

Хардуер 30.01.2012 01:14 (преди 12 години и 2 месеца) | deezel14 | прочетена 57 пъти Статистики
Както със сигурност знаете, Коледа за гийковете идва едва в началото на следващата година - когато се провежда CES (Consumer Electronics Show), най-голямото изложение на високи технологии в света. И този януари Лас Вегас бе сборище за технологични ентусиасти от цял свят, а тенденциите до края на годината вече са известни. Не можем да кажем, че не бяхме напълно запознати с тях преди доста време, но компаниите, участващи на CES, ни убедиха в твърдението, че 2012 е годината на ултрабуците. Въпреки че те бяха навсякъде, също като Honeycomb таблетите на CES 2011, ултралеките и ултракомпактни компютри не са особено интересни, тъй като са почти идентични. За щастие, някои от производителите са ангажирали дизайнерските си подразделения с повече от копиране на външния вид на MacBook Air.
Таблетите също не бяха забравени, макар и фокусът да падна върху утрабуците. Основната новост в сегмента а Android Ice Cream Sandwich, както и все по-честите опити за създаване на хибриди.
Макар и само три, най-интересните смартфони от CES 2012 определено заслужават внимание. Sony се завърна като отделен бранд, Nokia анонсира своя план да върне влиянието си в САЩ, а HTC обнови Windows Phone смартфона Titan.
Ако трябва да бъдем честни, най-разнообразните и дръзки нови продукти са в секция "Други". Razer показа прототип на гейминг таблет, наречен Project Fiona, както и Hex - мишка с хексагонално разположени странични бутони. Nikon най-накрая представи злия си DSLR от висок клас D4, а Fujifilm продължава да развива линията си от компактни професионални тела с X-Pro1.
Огромна изненада за нас, макар и без да засяга българския пазар, е фактът, че Vizio (известна със своите телевизори) навлиза в пазара на таблети и ултрабуци и, забележете, десктопи.
Приятно четене.

Tази статия е публикувана само он-лайн.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.