download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Популярният браузър Chrome ще получи удължена поддръжка за XP

17.10.2013 18:52 (преди 10 години и 6 месеца) | spursy | показана 1970 пъти Статистики
От Google декларираха намеренията си да удължат живота на продукта си за неостаряващия Windows XP напук на Microsoft.

Както вероятно вече сте научили, от Майкрософт официално са обявили, че спират окончателно поддръжката на един от най-успешните им продукти в лицето на Windows XP. Това ще се случи през Април 2014 година и след тази дата вече няма да бъдат пускани официални обновления и кръпки, запушващи различни дупки по сигурността на системата. С този си ход от софтуерния гигант еднозначно показват, че предпочитат потребителите да използват по-актуални техни операционни системи и дори с политиката си ги "побутват" в тази посока. Но дали самите потребители мислят така? Едва ли съдейки по актуалната статистика, която показва, че за момента над дванадесет годишната XP заема второ място с над 20% пазарен дял, отстъпвайки единствено на Windows 7, но със солидна преднина пред всички останали системи. Това означава, че Microsoft спират поддръжката на стотици хиляди техни потребители, като оставят компютрите им уязвими.

От Google обаче не намират това за редно и обявиха, че техния продукт - Chrome, който се явява и най-популярния браузър към този момент, ще бъде поддържан поне година повече, след като XP бъде обявен за мъртъв. Това определено е добра новина за всички потребители, използващи Windows XP и не възнамеряващи да променят навиците си. Според статистиката най-често операционните системи биват поразявани от вируси и други вредители посредством браузърите. Може би точно за това от Google са решили Chrome за XP да продължи да доставя автоматично обновления с последни кръпки, касаещи сигурността на приложението, за да се осигури цялостна по-добра защита.
Вероятно с това си действие Google ще получи поздравления и благодарност от някои потребители, но със сигурност то няма да се хареса на Майкрософт. Дали това е просто окуражаване за още малко живот с неостаряващата Windows XP или е премерен ход целящ в последствие да привлече част от тези потребители към Google ще разберем след време.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Неделя, 20.10.13, 00:43, anonymous:
    и добре правят , защото поне 25% ще изпозват ХР до април ` 14
  • Неделя, 20.10.13, 06:26, iceman_:
    ” и добре правят , защото поне 25% ще изпозват ХР до април ` 14 „

    Над 50% !

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.