download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Без реклама във FaceBook?

24.10.2013 00:14 (преди 10 години и 5 месеца) | spursy | показана 2649 пъти Статистики

Популярна добавка към браузърите ефективно блокира рекламното съдържание в социалната мрежа.

С времето от FaceBook постоянно променят политиката си. От една страна те правят личната информация на потребителите си все по-общодостъпна (виж Facebook ще открие още малко потребителите си ), а от друга се забелязва все повече и повече реклама. Ако в началото платените рекламни предложения не бяха натрапчиви и се изразяваха в малки прозорчета, то днес всеки потребител на най-популярната социална мрежа е обливан всекидневно с не малки количества. Освен от дясната страна на фийдлистата, рекламни съобщения се появяват и в самия списък с информация, както има и спонсорирани истории. Няма спор, че хората на Зукърбърг следват политика за повишаване на рекламния поток и може би от там на приходите си, но вече много потребители открито негодуват срещу това. Точно тук на помощ идва една добавка за браузъра, която е известна не от вчера. Става дума за Adblock Plus, която си е изградила име на ефективен помощник при борбата с нежелана интернет реклама. Вероятно не малко от вас я познават и дори използват, но е възможно и много да не са чували за нея. Е занапред вероятно тя ще стане още по-популярна, защото в новите версии вече е добавена възможност за успешно блокиране на нежеланата FaceBook реклама. Според създателите след като инсталирате приложението и рестартирате браузъра, вашият FaceBook ще бъде както преди като вече няма да се показва таргетираната реклама от дясната страна, промотирани публикации, спонсорирани истории и различните искания за поставяне на рейтинги от ваша страна.
Adblock Plus е налична за повечето популярни браузъри, включително Chrome, Firefox, Opera и Internet Explorer, като се разпространява напълно безплатно. Ще е интересно каква ще бъде реакцията на Зукърбърг и екипа му, имайки предвид силно изразената им рекламна политика.
Пречи ли ви покачващото се рекламно съдържание във FaceBook? Използвате ли Adblock Plus? А ако не сте смятате ли да я изпробвате?

Вижте:
Adblock Plus за Chrome
Adblock Plus за Firefox
Adblock Plus за IE
Adblock Plus за Opera

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 24.10.13, 08:15, iceman_:
    Макар че се бях отрекъл напълно от FB и си бях закрил и изтрил акаунта, много от моите близки, роднини , приятели и съученици все пак имат акаунти там. И се наложи да си направя нов. Влизам там около един път месечно, дал съм временен емайл, който изобщо не проверявам и ако иска FB нека си го пълни с каквито си иска боклуци.
    FB е необходимо зло.
  • Четвъртък, 24.10.13, 09:25, johnmotson:
    Колкото и да бягаме от фейса , все се налага да се влиза! Има много хора, които са вечно там и не поглеждат към Skype. За мене Fb е един клюкарник, едно вечно зяпане и празни коменти из чужди профили на 90% от хората там, които киснат денонощно, само за да научат някоя клюка! Много рядко се зараждат хубави теми с градивен спор, които да те задържат. Аз също бях го зарязал повече от година, сега влизам 1-2 пъти в месеца , и какво? Да видя 20-30 "сръчквания " и празни коментари от сорта: Кой какво ял,пил, ходил - ебал... пфуу... и най гадното - тъпкане на пощата с безброй НЕНУЖНИ съобщения от горния сой! Хората си казват и майчиното мляко , после се чудят откъде бандитите знаят кога да разбият нечие жилище и да го ограбят, без да бързат никак, защото "умника" написал "черно на бяло" на целия свят , че заминава на село или на почивка от-до!!!
       Другият вариант, на Туитър не блести с нещо повече освен съмнителните "запознанства"!
         С една дума - губи се удоволствието от личните срещи с приятели и романтичните групови излети в природата , там се зараждат най - истинските приятелства и прекрасни разговори а не скайп, Фейсбук и Туитър!
  • Четвъртък, 24.10.13, 13:02, iceman_:
    Макар че Зукъбърг си направи милиардите, този вид социално общуване рано или късно ще се задуши от рекламите и след като бъде измислен някакъв по-приемлив вариант FB просто ще остане история. Изненадвам се че G+ не успява дори да доближи популярноста на FB, но просто е въпрос на време някоя друга по-ненатрапчива платформа да се намеси в нишата.
    Добавки като Adblock не спират 100% дори от нещата на екрана, а и някои от тях понякога трябват. Но пощата остава незащитена, аз имам около 200 friends и потока от реклами, сръчквания, събития, промени във статуси и тн. - просто НЕПОНОСИМ! А пък недай си боже да лайкнеш няколко активни потребители - timeline-a просто ще подивее от неща които други са постнали и не можеш да намериш нито своите постове нито тези които търсиш от някой другиго.

    Зукъбърг и екипа му от отдавна пре**аха FB в скоро време или драстично ще се промени или ще ще отмре. Като този форум тук.

  • Четвъртък, 24.10.13, 13:45, tegote:
    Реклами? Какви реклами се зареждат във фейсбук? Ползвам Ad Muncher и той блокира всичко, та не знам дали има реклами. Явно са тръгнали. Веднъж дваж седнах на чужд компютър във фейса и забелязах, че ми се люпят изскачащи джамове. Сякаш бях седнал на компютъра на някой лаик, та ми плават едни джамове с приветствия за нещо. Не се замислих, че фейса ги пробутва, но сега вече като прочетох за оплакването, се сетих за досадните натрапници, които смятах, че се въдятт от лоша експлоатация.
    Да ми е живо и здраво телето, с което нищо не разбирам, че наоколо витаят реклами.
  • Четвъртък, 24.10.13, 14:19, johnmotson:

      Зукъбърг и екипа му от отдавна пре**аха FB в скоро време или драстично ще се промени или ще ще отмре. Като този форум тук. „

       Мдамм... Допреди няколко години форумът в Dbg , беше наистина впечатляващ и темите бяха повече и много интересни. Сега са останали няколко теми в които се дъвче от ГОДИНИ едно и също. Не е зле админите да се замислят, например, до Нова Година да е безплатен не само достъпа а и тегленето на файлове. Може и да се привлекат евентуални, бъдещи редовни потребители!

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.