download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Нов онлайн инструмент за обучение от Google

02.03.2014 01:40 (преди 10 години и 1 месец) | spursy | показана 2157 пъти Статистики

Интернет гигантът представи последната си разработка, носеща името Oppia

Google представиха новия си проект насочен към образованието и обучението. Неговото име е Oppia и засега е в стадий на beta, като е под отворен код. Основната цел на Oppia е да допринесе за по-лесно обучение на много хора от цял свят, без да се изисква да имат познания по програмиране. Посредством удобен Web-интерфейс преподаващият създава своя образователен проект в няколко последователни стъпки. След това той може да поставя въпроси към учащите и да очаква техните отговори. В зависимост от тези отговори преподавателят може да реши какъв да бъде следващия въпрос, дали да задълбочи темата в настоящия въпрос, каква обратна връзка да даде или да пристъпи към нещо различно.
Според Google на Oppia може да се гледа като на интелигентна система за обратна връзка, но с редица допълнителни функции и възможности. Например постоянно се събират данни за комуникацията между учащи и преподавател, които биват анализирани. Така може в реално време да се реагира, ако материята не се преподава или усвоява адекватно поради някаква причина, и да се разбере къде точно е проблема. Именно статистиката, анализите и цялостно представяне на учебния процес отличава Oppia от проста система за представяне на съдържание.
За да ви стане по-ясно за какво става дума, можете да видите следното демонстрационно видео:

Адресът на който можете да намерите Oppia е: https://www.oppia.org/
Имайте предвид, че проектът е в едва начален стадий на разработка. Това, че зад него стои именно Google обаче дава спокойствие, че работата бързо ще напредва, като вероятно своевременно ще бъдат отстранявани недостатъци и ще се добавят нови функции.
Вярвате ли, че онлайн обучението може да бъде адекватна алтернатива и Oppia може да допринесе за това?

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 12.03.14, 17:39, anonymous:
    Мисля ,че обучение от този вид е бъдещето. Училищата рано или късно ще станат отживелица. Човек ще учи, това което иска ,няма да има принуждение ,мотивацията ще е съвсен друга. Освен това оценяването ще е съвсен безстрасно,то ще е ако човек го иска!Наскоро едно момче от Смолян мисла че беше стана първенец на някаква олимпиада ,не му дадоха награда и анулираха участието му ЗАЩОТО НЯМА НИ ЕДИН ЧАС В УЧИЛИЩЕ,обучавала го е неговата майка в къщи и онлайн,мисля че за програмиране ставаше въпрос!Според мен самостоятелното и онлайн обучение ще навлиза в нашето ежедневие и ЩЕ ОБЕЗМИСЛЯ УЧИЛИЩНОТО ОБУЧЕНИЕ!Дори и заради ниската квалификация на учителите!

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.