download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Популярната DVDFab беше обявена за незаконна програма

18.03.2014 03:37 (преди 10 години и 1 месец) | spursy | показана 1973 пъти Статистики

Американски съд блокира домейн имена, банкови сметки и акаунти в социалните мрежи принадлежащи на компанията създател на известната програма.

DVDFab е една от известните програми използвана от хиляди потребители за копиране на техните DVD и BluRay дискове. Софтуерът от години присъства в интернет пространството, като създателите му постоянно го усъвършенстват. Програмата си е спечелила толкова много почитатели защото успешно и без затруднения заобикаля различни DRM защити (CSS, RC, RCE, Macrovision, UOPs, Sony ARccOS, AACS) които възпрепятстват копирането на дисковете под предлог за защита на авторски права. Явно тази функционалност на DVDFab не се харесва на много корпорации, защото срещу създателите Fengtao Software е подаден съдебен иск от организацията AACS. Тази организация е създадена и представлява редица големи корпорации сред които Microsoft, Intel, Warner Bros, Disney и др., като води съдебни битки срещу всеки дръзнал да наруши правото на интелектуална собственост на някоя от компаниите зад нея. Като пред-съдебна процедура AACS са изпратили до китайската софтуерна компания искане за преустановяване на разпространението на "престъпна информация" на нейните сайтове. Отговор от създателите не е получен затова въпроса е бил отнесен до съда в Ню Йорк, който от своя страна се е произнесъл в полза на ищците.

Според съда, компанията открито рекламира функционалността на програмата си, която служи за премахване на защитите за копиране, а това нарушава американските закони. Така се е стигнало до постановление за конфискация на няколко домейн имена принадлежащи на Fengtao Software, сред които DVDFab.com, DVDFab.net, DVDidle.com, Blu-Ray-ripper.us, CopyBiuRay.us, 3d-videoconverters.com и други. Също така са били отнети и акаунти в социалните мрежи (Facebook, Twitter и Google+), а на хостинг компаниите е забранено да предоставят услуги на Fengtao Software. Не на последно място платежните системи PayPal, Amazon Payments, Visa и MasterCard също нямат право да извършват трансфери на средства от и към сметките на "провинилите се".
Създателите явно не се стреснаха достатъчно от решимостта на американския съд и бързо преместиха сайта си на домейн в родния им Китай с адрес http://www.dvdfab.cn/ . Също така организираха интернет кампания в своя защита на адрес http://www.ilikedvdfab.com/ (можете да се присъедините и вие ако смятате това за правилно). Очевидно желанието на AACS - DVDFab да изчезне от интернет и да няма достъп до програмата и занапред, няма да се осъществи толкова лесно, защото само часове след спиране на домейните и сайтовете към тях, програмата отново е налична онлайн на новия си адрес, а отделно нейни копия се разпространяват в различни форуми и торен тракери. Дали ще има опити да бъде спрян и новия сайт и дали евентуално те биха били успешни ще покаже само времето.
Преди години функционалността на DVDFab привлече вниманието и на Download.BG, като програмата бе разгледана в статията Да клонираме любимия DVD диск. От сървърите ни могат да бъдат свалени и редица предходни версии на продукта.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Събота, 22.03.14, 18:16, tegote:
    DVDFab или BluFab вече не сваля защити! Нова новина!
    Please note: Starting from this update 9.1.3.6, BluFab will no longer decrypt any DVD and Blu-ray protections. You will have to find other possible solutions if your disc is copyright protected.

    ИЗТОЧНИК!

    Свърши се. Откъснаха главата на ламята!

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.