download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Последната версия на Opera поддържа технологията Aura

10.05.2014 15:56 (преди 9 години и 11 месеца) | spursy | показана 1810 пъти Статистики
Chromium линията с ново течение на популярния браузър показва защо разработчиците са предпочели тази насока на развитие.

Новата версия на популярния браузър Opera - 21 идва с едно ново и любопитно допълнение. Става дума за поддръжка на технологията Aura. Всъщност тази възможност е била технически достъпна за разработчиците на проекта още от момента, в който те решиха да поемат по нов път, използвайки енджина на Chromium, замислен и приложен от Google в техния браузър. Интересното обаче е, че от Opera изпреварват Google Chrome, като създателите твърдят, че в новата версия 21 на браузъра изцяло са реализирали Aura функционалността.
Ще поясним, че Aura е метод, чрез който работата на браузъра чувствително се ускорява чрез по-пълноценно използване на графичния ускорител на компютъра. Казано по друг начин технологията Aura по-оптимално използва графичния хардуер, което трябва да доведе до по-бързо изобразяване на интернет страниците, както и да направи анимацията по-плавна. Идеята е да се освободят използвани ресурси от централния процесор за сметка на оптимално използване на паметта на видео контролера. Aura би трябвало да е особено подходяща при HTML5, защото при него редица операции ще могат да се осъществяват без използване на външни кодеци.Така цялостната работа на браузъра трябва да стане по-лека и бърза.
Очаква се Google да включи пълна поддръжка на Aura в техния браузър - Chrome от версия 35. От друга страна с този ход екипът на Opera демонстрира защо се отказа от собствения си енджин и какви предимства може да има това за продукта им. Припомняме, че преди време проекта Opera се раздели на две течения, като при едното се поддържа оригиналната версия на браузъра и версиите се номерират с 12.ХХ, а при другото се разработва браузър, използващ енджин от Google и версиите са 2Х.ХХ. И двете течения се поддържат от Download.BG и можете да намерите техни версии в архива ни.
Част от феновете на Opera не приемат новото течение, като го обвиняват в дразнещо сходство с Google Chrome. Така това разделение доведе до намаляване интереса към проекта, но само бъдещето ще покаже дали не е било за добро.
Използвате ли Opera и на кое от двете течения симпатизирате?

Opera
Opera за Mac

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 12.05.14, 05:05, karadzha:
    Засега 12.хх е много по-бърза от 20.хх

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.