download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Безплатен Windows от Microsoft

03.06.2014 22:46 (преди 9 години и 10 месеца) | spursy | показана 1954 пъти Статистики
Софтуерният гигант ще предоставя безплатно последната версия на Windows 8.1
Безплатна версия на Windows 8.1? Вероятно бихте сметнали подобна новина за шега, но се оказва, че Майкрософт не се шегуват. От компанията са решили да предоставят актуалната версия на системата си безплатно, но... за определени, техни хардуерни партньори. Безплатна версия ще се казва "Windows 8.1 with Bing" и идва с предварително зададена търсачка Bing и браузър Internet Explorer по подразбиране. Разбира се, съобразявайки се с регулаторните изисквания, Microsoft са оставили възможност потребителите да изберат друга търсеща машина и браузър.

С този ход момчетата от Редмънд имат за цел няколко основни неща. Първо ще се опитат по-ефективно да конкурират евтините Android устройства. Безплатна Windows система ще позволи определени устройства да бъдат по-достъпни като крайна цена и така да имат по-голям шанс да преборят конкуренцията. Втората цел е по-масовото използване на 8.1 при таблети например да помогне на потребителите да свикнат с новата система и така да я изберат и за техните настолни компютри. Ако идеята сработи, то това би помогнало значително на Майкрософт, защото актуалната система 8/8.1 се ползва от само 14% от общата аудитория на Windows. Очаква се някои устройства получили безплатно новия софтуер, да се доставят и с едногодишен безплатен абонамент за облачната услуга Office 365. Именно това е третата цел - популяризиране на друг софтуер на компанията, вървящ успоредно с операционната система.
Все пак крайните потребители няма смисъл (засега) да се надяват да се сдобият легално с безплатно копие от "Windows 8.1 with Bing". Системата няма да бъде достъпна за download и ще се разпространява само между избрани OEM партньори. Въпреки това в мрежата вече се появиха неофициални копия на "Windows 8.1 with Bing" изтекли от неясни източници.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 18.06.14, 06:30, karadzha:
    Много интересно
    Ама поне да знаехме кои производители ще пуснат авантата
    То не че моя Уин 8.1 е без Бинг, но щеше да си е оригинал

    ПП: Иначе аз Яху не знам кво е, та камо ли Бинго

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.