download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Има ли бъдеще пред легендарните Nintendo?

01.08.2014 01:12 (преди 9 години и 7 месеца) | spursy | показана 1929 пъти Статистики

За компанията е все така трудно в неравната борба в геймърския свят

Може би, една от най-легендарните компании в историята на игрите и развлечението, не от вчера изпитва сериозни финансови затруднения и е изправена пред опасността от фалит. Днешните реалности обаче са такива, че няма милост дори за големите имена от миналото, които години наред са градили престижа си. В интерес на истината от години японската компания се опитва да се стабилизира, като залага на различни стратегии за допълнително финансиране, а същевременно предлага доста интересни и стойностни гейм предложения, които сякаш остават недооценени въпреки достойнствата си. За съжаление излиза, че основния проблем на Nintendo е, че отказва да следва тенденциите налагани от големите имена днес - Sony, Microsoft, Apple и Google, а продължава развитието си по своя собствен път и виждания. Това определено им печели почитатели, но пренебрегването на комерсиалните схващания към момента, прави въпросните фенове не толкова голям брой или поне не достатъчен, за да може компанията да отчете финансови печалби. Наистина е трудно да се конкурираш с богатите компании изброени по-горе, които обсебват игровия пазар и налагат стандартите в него.
Ето, че японците отново отчитат финансови загуби въпреки, че възлагаха сериозни надежди на новото им предложение Mario Kart 8. Играта е предназначена за актуалната конзола на компанията - Wii U, но засега е продадена в 2.82 милиона копия, което е значително под първоначалните очаквания. Mario Kart 8 е рейсинг забавление с интересна концепция и забавни герои. Засега обаче още продажбите вървят слабо, а самата конзола Wii U също не е толкова популярна за разлика от предшественика Wii, която се превърна в един от най-успешните развлекателни продукти на всички времена. Продажбите на 3DS също намаляват, а с това цялостната финансова картина за Nintendo не е никак добра. Сега до края на годината за компанията лъчът надежда е в новото издание на Smash Bros. Дори то да се окаже успешно и да генерира стабилни приходи, общата финансова картина за японците остава несигурна и нестабилна.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 01.08.14, 10:31, johnmotson:
    Жалко... Само преди месец-два при основно чистене в къщи, изхвърлих
     конзолката и 7-8 дискети, които подмятах сума години из чекмеджета! С удоволствие бих ти ги подарил spursy..., пък и не виждам кой ще търси пари от това.
      Леле, като се сетя колко пъти съм осъмвал с тия игри..., но световните рекорди бяха с Марио!
  • Петък, 01.08.14, 13:24, spursy:
    Жалко наистина, но съм сигурен, че има и други в подобна ситуация които още не са изхвърлили такова хубаво нещо. А занапред при разчистване, не забравяйте, че има тема за подаряване на ненужни неща.
  • Петък, 01.08.14, 15:13, tegote:
    Веднъж, мисля беше 1998-ма година, бях на гости в братовчед си. В стаята му на пода намерих същото това устройство с некви "касети", които явно са били дискети. Чудих му се с какво се занимава. В това време такива неща се даваха под наем при нас в Плевен. И аз си наех и поиграх за 48 часа. Използвах игрите по-скоро за да слушам музиката им.

    Имах и собствена купена уникална конзола, зелена с едни ушенца отдолу, трябваше да се стреля по едни бомбардировачи. За съжаление, дисплея избледня и май е отишла в гюма. 100% в боклука, тъй като след мен е минала вършачка за ремонт на жилището. Та тази малка конзолка имаше страхотни мелодии! Дори ги бях записал на касетофон, но и записа си е отишъл. Когато възникне нещо спешно не се замисляш старото дали ще ти потрябва.

  • Събота, 02.08.14, 12:51, stoqncho:
    От Нинтендо искат цял живот всички игри да се въртят около Марио. Тези които са играли Super Mario на NES конзоли, вече са големи мъже и жени, някой от които имат деца. Днешните деца са закърмени с Grand Theft Auto, Counter Strike и Need For Speed. Отидете в някой компютърен клуб да видите какво става. Деца на 10 години играят игри като LoL(League Of Legens), Dota, WoW(World Of WarCraft), а по малките се радват на GTA.
    Няма как сред днешните деца да минат игри като Mario Kart, дори и на конзола. Тази игра и преди 10 години нямаше да е вървежна. Ако я направят за смартфони, тогава има по-голям шанс.

    Колкото и да харесвам Nintendo NES, не може да се отрече, че първият Play Station беше голям хит, но доста скъпо удоволствие. Играх Colin McRae 2 на PS на един мой приятел, графиката и всичко беше "Уау". Разликата между двете конзоли беше от земята до небето!

    ================================================

    Дискетите от тази конзола(от моята снимка) стават ли за горната конзола?

  • Събота, 02.08.14, 13:31, spursy:
    ” Дискетите от тази конзола(от моята снимка) стават ли за горната конзола?

    Мисля, че не. Дискетите при тази са по-малки по размер.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.