download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Windows 10 шпионира всяко ваше действие?

08.10.2014 13:59 (преди 9 години и 6 месеца) | spursy | показана 3498 пъти Статистики
От Microsoft не отричат, че системата е снабдена с инструменти, следящи активността на ползващите я.
Както вече сте разбрали - Microsoft пуснаха достъпна демо версия на бъдещата им операционна система, носеща името Windows 10. Така всеки желаещ да тества системата може да се сдобие с нея безплатно и да се запознае със способностите й. Оказва се обаче, че и Майкрософт се запознават с всеки тестващ Windows 10. В договора за конфиденциалност софтуерният гигант е упоменал, че си оставя правото да събира всякаква информация за потребителя, неговото устройство, приложенията, които използва, историята на търсенето, интересите му, телефонните обаждания и SMS, конфигурацията и различните сензори. Но това не е всичко. В демо версията на Windows 10 е включен и шпионски софтуер тип "кейлогър", който отчита и записва всяко натискане на бутон от клавиатурата. Това определено трябва да се вземе под внимание от потребителите особено ако възнамеряват да използват някои техни пароли за "значими" сайтове или приложения. Разбира се, едва ли са много потребителите, които дочитат докарай договора за конфиденциалност, и така да са наясно с тези неща още преди инсталиране на системата. От чисто законова гледна точка обаче от Microsoft не извършват нарушение, защото са поставили нужното предупреждение. От компанията обясняват нуждата от подобен шпионаж с факта, че въпросната демонстрационна версия на бъдещата операционна система е предназначена най-вече за масово тестване. Така за усъвършенстването на 10 всяка информация за потребителите, които я използват и техните действия би била полезна. Момчетата от Редмънд се опитват да успокоят потребителите като гарантират, че предаването на всички събрани данни става чрез кодиран канал. Също така, достъпът на сътрудниците на Microsoft до него е строго ограничен, каквото и да означава по-конкретно това.
Може ли да се има доверие и да повярваме на Microsoft, че цялата информация за изпробващите Windows 10 е защитена и недостъпна за злонамерени действия?

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 08.10.14, 16:27, океан:
    При това явно демонстриране ,едва ли ще има голям успех тази операционна система.Колкото и да е добра не бих работил с нея като знам че всеки натиснат бутон се записва.
    И изобщо няма да им повярвам ако кажат че в официалната версия са махнали бръмбара.
    Да си го ползват със здраве.
    Имам си надежна и сигурна ОС не ми трябват вируси.
  • Сряда, 15.10.14, 13:28, vdamianov:
    Де да беше само уиндоуз 10 шпионски модул. Всичко, създадено от Майкрософт има две основни цели- извличане на печалби, и глобално шпиониране на вкусовете, предпочитанията, политическите възгледи, нагласите и ако щете- интимния живот на нищо неподозиращите потребители. Със съдействието и под върховния надзор и координация на американската система за сигурност. Не съм сигурен дали няма връзка между двете цели, тоест Майкрософт в частност да предоставя поверителни данни на копоите от агенцията при определена комисионна, но съм сигурен в това, че българската държавна администрация спешно трябва да премине от уиндоуз към линукс за да обезпечи националните интереси. Както следва да го сторят прочее всички администрации на застрашените и превърнати в обект на глобален терор държави.
  • Сряда, 15.10.14, 15:55, океан:
    Че какво ли имаме та да ни го вземат.По скоро те трябва да са страхуват от нас ,защото всеки наш господар е унищожен.
    Византийска империя,турска империя,германци,съветска империя .Всичко сме развалили.Сега американците са на ред.
  • Сряда, 15.10.14, 16:15, karadzha:
    ” Че какво ли имаме та да ни го вземат.По скоро те трябва да са страхуват от нас ,защото всеки наш господар е унищожен.
    Византийска империя,турска империя,германци,съветска империя .Всичко сме развалили.Сега американците са на ред.

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.