download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

OpenFest 2014 белязан от огромен интерес

02.11.2014 14:54 (преди 9 години и 4 месеца) | spursy | показана 1925 пъти Статистики

Тазгодишната конференция посветена на софтуера с отворен код отчита може би най-успешното си издание.

Станалата вече традиционна в България конференция - OpenFest, се провежда този уикенд в София. Събитието е посветено на свободната култура, свободния софтуер и софтуера с отворен код, свободното споделяне на знания. На него се срещат всички почитатели, създатели, поддръжници и нови фенове на свободния софтуер, като могат да обменят идеи и опит. Всяка година различни лектори от България и света, изнасят интересни лекции, обхващащи големия свят на свободния софтуер и знания. OpenFest се провежда от 2003 година, но настоящото издание е може би едно от най-успешните досега. Стотици хора, споделящи идеите за свободен софтуер, посетиха събитието и имаха възможност да чуят интересни за тях лекции, презентирани в някоя от трите отделни зали. Организацията е на много добро ниво, като са осигурени и различни приятни неща за посетителите като книжен щанд за специализирани издания, рекламни материали, презентации, напитки, конкурси, състезания.
Един от лекторите на OpenFest 2014 беше и основателят на Download.BG - Милен Георгиев. Той говори за първата официална стабилна версия на bgERP - виртуална машина VMWare, плод на над 3 годишен труд и от полза най-вече на бизнеса в България. Програмата е мощна, с множество възможности и се разпространява напълно безплатно под отворен код.
OpenFest 2014 продължава и в момента, а за тези, които имат желание да присъстват, но нямат тази възможност, е осигурен Streaming в реално време. Можете да го намерите на официалния сайт на събитието - http://www.openfest.org
За възпрепятстваните да отидат на живо от Download.BG направихме няколко снимки, които да илюстрират малка частица от атмосферата.

Милен Георгиев за bgERP
Милен Георгиев за bgERP

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.