download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Премахнаха паметник на Стив Джобс в Русия

04.11.2014 00:01 (преди 9 години и 5 месеца) | spursy | показана 1840 пъти Статистики
Причината е публичното признание на неговия наследник - Тим Кук, че е гей.
Емблематичният основател на Apple - Стив Джобс, беше уважен през 2013 година в Санкт Петербург, като тогава беше поставен паметник във формата на айфон пред местен колеж. Ето, че само преди няколко дни въпросният паметник е бил премахнат. Това се е случило само ден след като наследникът на Стив Джобс начело на американската компания - Тим Кук, публично обяви, че е гей. Причината е, че в Русия има закон, забраняващ пропагандата на хомосексуализма. Именно за да не влезе в разрез с този закон, групата поставила монумента преди повече от година е решила да го премахне. Според тях изпълнителният директор на Apple Тим Кук публично призова към содомия и те са били длъжни да спазят руския федерален закон, защитаващ децата от информация, която насърчава отричането на традиционни семейни ценности.

Само преди няколко дни Тим Кук разкри, че е горд, че е гей и смята, че това е един от най-големите подаръци, които му е дал Бог. Той уточни, че не обича да привлича внимание върху себе си и предпочита личния му живот да остане неприкосновен. Въпреки това е взел труден избор да се откаже от личната си неприкосновеност, за да помогне в борбата за равноправие и човешките права за всички хора с различна сексуална ориентация. Според него ако фактът, че изпълнителният директор на Apple е гей, може да помогне на някого, който се бори да осъзнае кой или коя е, или донесе спокойствие на друг, който се чувства самотен, или вдъхнови хората да настояват за равноправие, то тогава има смисъл от признанието му.
Все пак е важно да се уточни, че Стив Джобс, който почина от рак през 2011 г., не беше гей. Въпреки това обаче паметникът е бил премахнат. Явно в Русия са сметнали, че този монумент олицетворява повече самата компания "Епъл" като цяло, а не конкретната личност.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 04.11.14, 09:32, roswelll:
    ... простотията не познава граници ...
  • Вторник, 04.11.14, 15:16, anonymous:
    Русия и света живеят в различни реалности.Особено сега, когато тя чрез санкциите е още повече изолирана и яростната вътрешна пропаганда насочена срещу всичко ,което претендира да е свобода ,тиранията в страната още повече се задълбочава!Най-лошото за руския народ е влошаващата се в страната икономическа обстановка- голямата девалвация на рублата, падащите цени на нефта,бягство на инвеститори,разходите за войната с Украйна ит.н..На фона на всичко това премахването на един паметник и най-малкото малоумно нещо ,което може да се очаква в Русия!

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.