download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Обявиха Bluetooth 4.2 носещ голяма новост

06.12.2014 18:17 (преди 9 години и 3 месеца) | spursy | показана 1862 пъти Статистики
Новата версия на стандарта ще може да се свързва с интернет.
Bluetooth Special Interest Group (SIG) обяви новата версия на Bluetooth стандарта. Тя ще е номерирана като 4.2, но по-интересното е, че носи един от най-големите ъпдейти до този момент, който вероятно ще бъде основа за бъдещето на интернет свързаността. Bluetooth 4.2 позволява директна връзка с интернет, което отваря нова врата пред всички хардуерни производители. Ако все още не се досещате какво значи всъщност това, ще ви дадем няколко примера. Представете си различни малки устройства, които в последно време стават все повече, все по-разнообразни, все по-функционални и настъпващи все повече на пазара. Това може да са часовници, осветителни тела, разклонители, термостати, очила и различни други, но всички те вече няма да имат нужда от отделен Wi-Fi модул, за да могат да се управляват дистанционно.
Bluetooth 4.2 поддържа IPv6 маршрутизиране и 6LoWPAN, което позволява директното свързване с интернет, но това не е единствената положителна новост в последната версия. Значително е повишена сигурността, като връзката не може да бъде подслушвана от трети устройства, защото за осъществяване на обмен на данни е необходимо образуването на двойка. Също така новата връзка ще е 2,5 пъти по-бърза, което значително увеличава възможността за безжични трансфери чрез нея. Подобрена е и енергийната ефективност, като Bluetooth 4.2 консумира по-малко електрическа енергия. Някои от подобренията, ще бъдат налични и за устройства с по-стар хардуер.
Понеже новият стандарт е напълно готов, то той вече може да се добавя в бъдещите мобилни устройства. Вероятно към момента хардуерните производители извършват серия от по-задълбочени тестове и се очаква новите джаджи с Bluetooth 4.2 да се появят на пазара още в първите месеци на 2015г.

Технологиите се развиват все повече и така на пазар се появяват нови улесняващи живота ни устройства.
А помните ли нашата статия от преди години - Другото приложение на Bluetooth?

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.