download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Lenovo заменя безплатно кабела ви за лаптоп

12.12.2014 13:11 (преди 9 години и 4 месеца) | spursy | показана 2033 пъти Статистики
Ако захранващият ви кабел е от потенциално опасна серия продадени бройки, ще можете да го замените безплатно с нов и по-сигурен.

Един от най-големите производители на хардуер в света - Lenovo, стартира кампания за доброволна замяна на опасни захранващи кабели за лаптопи. След докладване за няколко инцидента и разследване от страна на компанията се е установило, че няколко десетки модела от сериите Lenovo Ideapad B, G, S, U, V, Y и Z, както и Lenovo B, G и V са продавани с потенциално опасните кабели. Въпросните кабели свързват зарядното устройство с електрическата мрежа, но при работа се получава повишено загряване, което може да предизвика прегряване и дори възпламеняване. Устройства с такива кабели са били продавани в различни страни по света в периода от февруари 2011 г. до юни 2012 г.
Ако и вие сте сред притежателите на лаптоп с такъв кабел, можете да се възползвате от условията на програмата и да заменят безплатно кабела ви. За целта се запознайте подробно с програмата на сайта на Lenovo - http://support.lenovo.com/us/en/powercord2014
Важно е да се уточни, че на замяна подлежи само захранващия кабел, който свързва зарядното към мрежата с променлив ток, но не и самото зарядно устройство, което се включва към компютъра. Нежеланият ефект на загряване е бил наблюдаван именно и само при кабела, затова не бива да се притеснявате за работата на адаптера.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.