download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

"Пиратският залив" клониран стотици пъти

28.12.2014 18:05 (преди 9 години и 3 месеца) | spursy | показана 2355 пъти Статистики
Може би най-популярният торент-тракер в света трудно ще бъде победен от властите
От години The Pirate Bay и създателите му имат проблеми със закона и са преследвани по различни обвинения за авторки права. И въпреки че някои от създателите вече имат ефективни присъди, а популярният торент-тракер е бил нарочен за спиране и закриване, той все оцеляваше във времето. Е поне до началото на този месец, когато шведската полиция конфискува целия хардуер на The Pirate Bay и така затвори тракера. Въпреки не малкото време през което "залива" оцеляваше, след последните действия, много потребители сметнаха, че това вече е била окончателната смърт на проекта. Оказва се, че това изобщо не е така и "Пиратският залив" явно ще живее още. В рамките на проекта "The Open Bay", екипа на друг торент-тракер публикува изходните кодовете на The Pirate Bay и инструкции, чрез които всеки желаещ може в няколко лесни стъпки да създаде копие на The Pirate Bay. Ефектът от това действие е поразителен. Като резултат от него за по малко от седмица са стартирани над 370 функционални копия на "Пиратският залив", а тази цифра вероятно постоянно ще нараства. Нещо повече, базата на The Open Bay е по-обширна от използваната досега и може да съдържа над 8 милиона торента.
Явно поредният опит да бъде спрян The Pirate Bay, отново ще претърпи неуспех, като се отчита и обратната тенденция, "залива" да се клонира лесно и бързо. Явно призива от преди години на един от създателите на "Пиратският залив" - Петер Сунде, интернет обществото да създава нови торент сайтове, като отговор на бруталните действия на съда и полицията, ще бъде изпълнен буквално.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 20.01.15, 16:08, johnmotson:
    И на мен ми се иска "залива" да е винаги под ръка но от известно време го няма и виждам това. Да не би да има друг линк?!

  • Вторник, 20.01.15, 18:37, nobilo:
    И на мен ми се иска "залива" да е винаги под ръка но от известно време го няма и виждам това. Да не би да има друг линк?!

    Инсталирай PirateSnoop браузер или приставка за Chrome
    https://piratesnoop.com/.Преди да теглиш изключи антивирусната.
  • Вторник, 20.01.15, 19:57, johnmotson:
    ” Инсталирай PirateSnoop браузер или приставка за Chrome
    https://piratesnoop.com/.Преди да теглиш изключи антивирусната. „
    =============
    Предимно ползвам SRWare Iron и Uran. Дали ще поддържат тази приставка, нали и те са базирани на Chrome? Нещо се разочаровах от Chrome от преди 5-6 месеца. А ти кой браузър имаш в предвид?
  • Вторник, 20.01.15, 22:52, nobilo:
    ” =============
    Предимно ползвам SRWare Iron и Uran. Дали ще поддържат тази приставка, нали и те са базирани на Chrome? Нещо се разочаровах от Chrome от преди 5-6 месеца. А ти кой браузър имаш в предвид?

  • Сряда, 21.01.15, 07:56, anonymous:

    Това е един от създателите на пиратския залив,казва се Готфрид Свартхолм ,датчанин. Миналата година той получи присъда 3,5 години затвор за взлом на държавни данни управлявани от компанията CSC.Гугъл отчита че през миналата година търсенето на пиратските торент-сайтове само !! за последната седмица на 2014 г. са били 11666660!,което значи че те разтат в геометрична прогресия!Да живее свободата!

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.