download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft спират предварителните бюлетини по сигурността

10.01.2015 14:02 (преди 9 години и 3 месеца) | spursy | показана 1307 пъти Статистики
Софтуерният гигант обяви спорно решение, което според някои е грешка.

Advance Notification Service (ANS) представлява предварителното издаване на бюлетин, който описва откритите уязвимостите, които ще бъдат коригирани с актуалния месечен пакет с обновления Update Tuesday. Може би е по-правилно да кажем "представляваше", защото от Microsoft обявиха, че спират издаването на предварителните бюлетини занапред. Или поне тези, които са общодостъпни за всички потребители. Вероятно партньори по програмата MAPP (Microsoft Active Protections Program), а също включените в програмата Microsoft Premium, ще получават предварителна информация за предстоящите обновления. Според Microsoft тази промяна е стъпка напред. Дали това наистина е така обаче?
Според някои ограничаването на тази информация ще затрудни отделни потребители и компании своевременно да се предпазят от актуалните заплахи. Например ако имате достъп до информация за разкрита дупка, вие можете да се защитите още преди да сте получили нужната кръпка от Майкрософт. Също така системните администратори могат предварително да се запознаят с промените, които ще правят по поддържаните от тях системи, като от рано разпределят нужното им време за прилагане, и евентуални нужди от рестарти.
Смятате ли, че решението на Microsoft да ограничи тази информация за по-широкия кръг от потребители е правилно или точно обратното?

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.