download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Закриват hit.bg и всички сайтове на него

14.01.2015 14:21 (преди 9 години и 2 месеца) | spursy | показана 6481 пъти Статистики
Емблематичният сайт положил едни от основите на българския интернет ще бъде спрян.
Едва ли има интернет потребител, който да не е чувал за hit.bg и да не е посещавал сайт, чийто домейн завършва така. Може спокойно да определим hit.bg като емблематичен за българските интернет потребители. Преди около 15 години, когато интернет връзката още прохождаше и най-често бе по телефонните линии (Dial-up), именно този сайт осигуряваше на българските потребители чудесни за времето си услуги. Всеки можеше безплатно да се регистрира и да получи безплатен хостинг до 10MB и домейн завършващ на hit.bg. За времената тогава тези 10MB, които днес пораждат усмивки, бяха достатъчни, за да се създаде хубава, собствена интернет страница. За сравнение по това време безплатни e-mail услуги, като abv.bg например, осигуряваха 3MB лично пространство. Нещо повече, безплатния хостинг от hit.bg нямаше никакви реклами. Затова и стотици потребители създаваха и качваха първите си интернет страници именно там.
Всичко обаче си има своя край и явно е дошло времето и на hit.bg. От известно време на сайта стои съобщение, което гласи:
Уважаеми потребители,
Бихме искали да Ви уведомим, че на 01.02.2015 година предстои закриване на сайта www.hit.bg и считано от тази дата той повече няма да бъде активен.
След закриване на сайта ще бъде преустановено съхраняването на наличната в него информация.
Поради тази причина е необходимо да преместите Вашите сайтове.
В противен случай информацията, съдържаща се в тях ще бъде изгубена.
Предварително се извиняваме за причиненото неудобство.
Екипът на HIT.BG

Причините за спирането на сайта засега не са известни, но вече и голяма част от препратките в hit.bg са неактивни. Ако и вие имате страница там, имайте предвид, че на 1 февруари 2015 г., тя ще изчезне и затова можете своевременно да свалите данните на компютъра си, като един добър спомен за отминалите времена.

Едно е сигурно - hit.bg ще остане в историята на българския интернет и вероятно тази новина ще породи носталгия сред някои от вас. Имахте ли собствена страница на hit.bg?

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 15.01.15, 23:30, iceman_:
    ” По онова време няколко години ходех в интернет клубове и това ми бе първия сайт, където системно тролирах в някогашния им форум на тема музика. После преминах на dir.bg, където спъвах една игра и ми банваха IP-то от интернет клуба, което ми се видя смешно. Едно че нямаше изискване за регистрация, друго че банваха обществени компютри. След туй се радвах на data.bg, а после открих download.bg, а дата я погребах жива след реформата по интерфейс и прецакването на сървърите. Държал съм на границата на търпението админ на друг популярен форум, а в торент тракера валяха жалби за разваляне на дисциплината и бях осъден няколко пъти с условна присъда, но всичко остана в миналото, сега 5 пари не давам кой какво и как.

    Заложбите ти са по рождение ... и това твоето не е новина.

  • Петък, 16.01.15, 08:15, iceman_:
    Гледам, че и FREE.bg вече е деактивирал повече от сайтовете , поне моя не работи, и не може да се качват нови.
    Така че явно не остават безплатни хостинги в Бг.
  • Вторник, 27.01.15, 00:43, odomanti:
    жалко наистина че спират такъв полезен сайт , аз имах проблеми с него колкото и пъти да се регистрирах от , различни адреси и ай пи и пощенски не ми идваше на емайла кода за активация,но вече няма значение , лошото е че на всичко безплатно рано или късно му идва краят, ще ми липсва сайта хит.бг .
  • Вторник, 17.02.15, 11:02, vacko__:
    Защо поне не казват каква е причината, да се активираме срещу нея ! Кощунство е да се премахва така Интернет историята на България ! А колко е удобно за начинаещи и бедни Българи да не говорим ! Жалко, много жалко... Ако някой научи причината, МОЛЯ да я сподели !
    ;
  • Вторник, 17.02.15, 20:43, iceman_:
    ” Защо поне не казват каква е причината, да се активираме срещу нея ! Кощунство е да се премахва така Интернет историята на България ! А колко е удобно за начинаещи и бедни Българи да не говорим ! Жалко, много жалко... Ако някой научи причината, МОЛЯ да я сподели !
    ; „

    Причина:

    Уважаеми потребители,
    Бихме искали да Ви уведомим, че на 01.02.2015 година предстои закриване на сайта www.hit.bg и считано от тази дата той повече няма да бъде активен.
    След закриване на сайта ще бъде преустановено съхраняването на наличната в него информация.
    Поради тази причина е необходимо да преместите Вашите сайтове.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.