download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Google отново удължава поддръжката за Chrome под XP

17.04.2015 19:48 (преди 9 години) | spursy | показана 1484 пъти Статистики
Добра новина за потребителите на остарялата операционна система.

Преди година Microsoft прекратиха поддръжката на популярната операционна система Windows XP. И въпреки че мина толкова време, пазарният й дял все още е висок. Още по-интересно е, че според статистически данни Windows XP е по-използван от актуалния и най-масово налаган Windows 8/8.1. Вероятно това е принудило Google да удължи поддръжката на техния популярен интернет браузър Google Chrome за XP платформата. Както ви информирахме преди близо година и половина - Популярният браузър Chrome ще получи удължена поддръжка за XP. Тогава Google обещаха, че ще осигурят поддръжка за поне една година след убийството на Windows XP. Ето, че годината изтече и от интернет гиганта са решили да удължат поддръжката на Chrome за XP до края на 2015г. От Гугъл поясняват, че са наясно, че все още милиони хора използват остарялата операционна система и искат да им осигурят съвременен и сигурен браузър за сърфирането им в мрежата. Не е ясно дали потребителите на XP ще продължат да имат поддръжка за Chrome и през 2016г. или ще се наложи да търсят друго решение.
Припомняме, че И от Mozilla обещаха удължена поддръжка за XP. И докато от Google гарантират такава само до края на 2015г., то от Mozilla нямат никакви намерения да прекратяват работата по Mozilla Firefox за XP. Така потребителите на "огнената лисица" могат да бъдат спокойни, защото любимият им браузър няма индикации да бъде спрян от поддръжка във версиите си за Windows XP.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 17.04.15, 20:09, iceman_:
    Така е. За разлика от някои тук хардлайнери с чугунени глави, които преди година и половина опяха скроропостижно ХР, умните глави и в двете големи компании мислят друго.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.