download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

От Sony ви съветват да не обновявате към Windows 10

13.08.2015 19:58 (преди 8 години и 8 месеца) | spursy | показана 1841 пъти Статистики
Ако притежавате Sony VAIO компютър, засега ще е по-разумно да не бързате да ъпгрейднете към новата ОС.
Вече милиони потребители са преминали към новия Windows 10. Ако вие обаче притежавате компютър Sony VAIO това вероятно не е добра идея. Или поне така казват създателите на вашия лаптоп - Sony.
На официалния сайт за техническа поддръжка на японската компания има съобщение, което съветва всички VAIO потребители засега да не избързват с ъпгрейд към 10. Причината е, че все още няма адекватни драйвери за новата операционна система за техния хардуер.

Проблемът според някои потребители е изцяло в бавната реакция от страна на Sony. Припомняме, че още преди официалното излизане на Windows 10 много производители на компютри предварително бяха готови с драйвери и софтуер създадени специално за безпроблемна работа с новата операционната система. Подобен ход е напълно уместен имайки предвид огромния потребителски интерес стимулиран допълнително от факта, че надграждането към 10 е безплатно и легално за използващите Windows 7 и Windows 8.1.
От Sony обаче явно още не могат да осигурят нужната поддръжка за потребителите си и затова ги съветват да отложат миграцията до появата на актуални драйвери, които да гарантират пълната работоспособност на мобилните им компютри.
Посочените срокове за пускане на специализирания софтуер са също интересни. VAIO компютри с Windows 8.1 ще получат драйвери за Windows 10 най-рано през октомври 2015г., а моделите с Windows 8 през ноември 2015г. Собственици на VAIO компютри с Windows 7 SP1 засега остават без информация, дали и кога ще получат поддръжка за 10.
Тромавата поддръжка на Сони вероятно се дължи и на това, че вече повече от година компанията не произвежда VAIO компютри и продаде този бизнес и бранд на друга компания. Все пак Sony имат ангажимент да осигуряват гаранционно и извън гаранционно обслужване, както и поддръжката за продадените преди сключване на сделката системи.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.