download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Google Chrome ще блокира автоматично Flash

28.08.2015 17:57 (преди 8 години и 7 месеца) | spursy | показана 2105 пъти Статистики
След 1-ви септември популярният браузър, вече ще филтрира определено Adobe Flash съдържание.
Вече няколко пъти е ставало дума - Задава се кампания за забрана на Adobe Flash Player. Големите играчи са впрегнали сили да изкоренят флаш технологията от интернет. Началото вече е дадено, а преди дни стана ясно, че И Amazon забранява напълно Flash. Ето че настъплението продължава и от Google са взели решение от началото на месец септември техният браузър Google Chrome по подразбиране да започне да блокира показването на флаш-банери. Все пак от компанията поясняват, че няма да се блокира изцяло и всякакво flash съдържание, а само вторичните блокове, например такива показващи реклама. За целта специален софтуерен анализатор ще отчита типа и местоположението на Flash-блока във всяка отделна интернет страница. Така ще бъдат блокирани само отделни флаш елементи, но не и такива нужни за интерактивна работа на страницата или аудио и видео плеъри. Мястото, където има блокиран Flash елемент ще остане празно и потребителя ще има възможност ръчно с натискане върху него да разреши показването му.
С този ход от Google вероятно ще притиснат рекламодателите да преминат към HTML5 формат за тяхната реклама, ако не искат тя да остане незабелязана и блокирана. Разчита се и на голямата популярност на Google Chrome, който е най-използваният браузър в света към момента. Като основна причина за това тяхно решение от Google посочват, че така ще се повиши производителността на браузъра, а от друга страна ще спадне натоварването на цялата система, а от там ще бъдат консумирани по-малко ресурси и мобилните устройства ще имат повече време за автономна работа.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 03.09.15, 12:06, johnmotson:
    При Firefoks такива проблеми няма. От един месец ми прави впечатление, че Chrome, SRWareIron, който е на база Chrome, не включват възпроизводство на Flash. Обаче Uran, който пак е на база Chrome възпроизвежда флашовете! Включил съм на тия браузъри защита от изскачащи прозорци, реклами и т.н. с Adblock Plus, която върши чудесна работа и ме спасява от гадните натрапчиви и пречещи реклами... но малко се съмнявам да не би проблема с флаша да е от него а не виждам някакви филтри в опциите.
  • Четвъртък, 03.09.15, 12:06, dreven:
    Често ми се случва, мои приятели и колеги да искат от мен някаква помощ за решаване на някакъв проблем с домашните им компютри. Аз не знам кой браузер използват и това малко ме интересува, но не съм срещнал компютър на който да липсва Chrome и естествено IE. Истината за мен е, че IE и Chrome са масово инсталирани, а до колко се използват това вече е друга тема. Лично аз използвам и двата браузера в зависимост от онова за което ми трябват. IE много лесно се подава на програмиране, което за мен е положителна характеристика, но за хора които не програмират е недостатък. Chrome трудно се програмира, но пък може неща, които никой друг браузер не може. С кой друг браузер можете да търсите гласово в Google? Ако Chrome може неща, които другите браузери не могат, защо трябва да си затваряме очите и да казваме, че е лош. Това би било абсолютно невярно твърдение, което е много лесно оборимо. А иначе на кой му пука, кой е най-масово използвания браузер. От този въпрос може да се вълнуват само хора, които искат да са като другите, за да не ги помислят за изостанали. Лично мен изобщо не ме вълнува кой браузер използва комшията, а още по-малко негъра и индианеца в Америка или арабина в Африка.
  • Четвъртък, 03.09.15, 12:25, karadzha:
    ” Често ми се случва, мои приятели и колеги да искат от мен някаква помощ за решаване на някакъв проблем с домашните им компютри. Аз не знам кой браузер използват и това малко ме интересува, но не съм срещнал компютър на който да липсва Chrome и естествено IE. Истината за мен е, че IE и Chrome са масово инсталирани, а до колко се използват това вече е друга тема. Лично аз използвам и двата браузера в зависимост от онова за което ми трябват. IE много лесно се подава на програмиране, което за мен е положителна характеристика, но за хора които не програмират е недостатък. Chrome трудно се програмира, но пък може неща, които никой друг браузер не може. С кой друг браузер можете да търсите гласово в Google? Ако Chrome може неща, които другите браузери не могат, защо трябва да си затваряме очите и да казваме, че е лош. Това би било абсолютно невярно твърдение, което е много лесно оборимо. А иначе на кой му пука, кой е най-масово използвания браузер. От този въпрос може да се вълнуват само хора, които искат да са като другите, за да не ги помислят за изостанали. Лично мен изобщо не ме вълнува кой браузер използва комшията, а още по-малко негъра и индианеца в Америка или арабина в Африка. „

    Браузърът, който ползвам е на основата на Лисицата и е в.26 при актуална в.40
    Ползва се от шепа потребители, а със стара версия – вероятно само от мене – имам лесен достъп до настройките и лесно мога да възстановявам историята му – нещо, което в новите версии липсва.
    Т.е. за всеки влак си има пътници – и за програмистите, и за обикновените потребители, които търсят по-прости удобства и не ходят по модата

  • Четвъртък, 03.09.15, 13:17, anonymous:
    Ползвал съм почти всички по-известни браузери. Предпочитанията ми от години са за Лисицата.Донякъде ми харесваше Операта преди да замени ядрото си с хромово!
  • Четвъртък, 03.09.15, 21:27, karadzha:
    ” Ползвал съм почти всички по-известни браузери. Предпочитанията ми от години са за Лисицата.Донякъде ми харесваше Операта преди да замени ядрото си с хромово! „

    Съвсем като мен

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.