download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Mozilla спира поддръжката на NPAPI с изключение на flash

09.10.2015 21:02 (преди 8 години и 5 месеца) | spursy | показана 1587 пъти Статистики
Браузърът Firefox би трябвало да стане по-добър използвайки само актуални технологии

Mozilla съобщиха, че техният популярен браузър Firefox ще спре да поддържа плъгини с NPAPI интерфейс. Изключение ще бъде направено единствено за Adobe Flash Player, защото тази технология все още се използва от голям брой потребители. За други популярни NPAPI плъгини обаче това означава, че занапред няма да са поддържани. Пример за такива биха били Java, Unity и Silverlight. Различни услуги в интернет използват тези технологии, но явно занапред това ще се промени. Препоръчва се вместо NPAPI за в бъдеще да се използва вградения Web API, който вече е доста по-разработен от към възможности. Така различни специфични функции, които преди са били достъпни чрез използването на допълнителни плъгини, сега могат да се реализират с Web API. За сметка на това се посочва, че прекратяването на поддръжката на NPAPI е наложително, защото често има проблеми с производителността, прекъсвания при работа, множество уязвимости касаещи сигурността и като цяло е морално застаряващ API.
Така Mozilla Firefox ще поддържа NPAPI до края на 2016 г. Припомняме, че Google Chrome и Microsoft Edge също вече се отказаха от NPAPI и не го поддържат.
Вероятно затова компанията Unity Technologies, която е създател на Unity Web Player, използван за много и различни онлайн игри в интернет, се обърна към разработчиците на развлекателно съдържание да преминат към WebGL и Web API. От своя страна Unity Technologies ще спре поддръжката на тази технология в предстоящата версия Unity 5.4, която се очаква да излезе през месец март 2016 г.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.