download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft ви молят да дадете шанс на техните вградени програми

19.10.2015 22:09 (преди 8 години и 6 месеца) | spursy | показана 1837 пъти Статистики
Интересен подход, който вероятно ще затрудни малко повече начинаещите потребители.
Интересно нововъведение е добавено в най-новата версия на Windows 10. Тя е под номер 10568 и все още не е достъпна за масовия потребител, като е в процес на тестове и разработка. Може обаче да се отчете, че са добавени нови подкани, които призовават потребителите да дадат шанс на вградените програми на Майкрософт по подразбиране, вместо външен софтуер. Например ако поискате да замените браузъра по подразбиране Microsoft Edge с друг, да кажем Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome, ще се появи нов прозорец в който ще пише "Give Microsoft Edge a shot" (Дайте шанс на Microsoft Edge). Също така са изброени няколко положителни черти на браузъра, като възможност да пишете върху уеб страниците, режим за четене и интеграция с Cortana. Разбира се имате възможност да приемете това предложение или все пак да зададете друг браузър.

Със сигурност Mozilla и Google ще са много недоволни от този нов прозорец. Още при появата на Windows 10 от компаниите изказаха възмущението си, че избора на браузър по подразбиране умишлено е затруднен и така се лансира вградения Edge. За да помогнат на начинаещите потребители и двете компании са публикували видео клипове, в които демонстрират как да направите Chrome или Firefox браузъри по подразбиране в 10. С този ход Мicrosoft правят тези клипове неточни и ще се наложи конкурентите им да правят нови.
Още по-интересно е, че този нов прозорец молещ ви да дадете шанс на вградена програма е наличен и за останалите продукти на Майкрософт, а не се отнася само за браузъра. Например програмата за слушане на музика, разглеждане на изображения и т.н. Така пред потребителите винаги ще се появява прозорец, изброяващ някои положителни черти на вградената програма и призоваващ ги да не я заменят с външна. Разбира се, ще може да зададете и външно софтуерно решение, но не е изключено някои начинаещи потребители да се затруднят.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.