download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

iPhone 6 бива блокиран ако го ремонтирате с неоригинални компоненти

07.02.2016 19:24 (преди 8 години и 2 месеца) | spursy | показана 1785 пъти Статистики
Последното обновление на операционната система iOS 9 носи неприятна изненада за някои собственици на популярния смартфон.
Много потребители използващи iPhone 6 са останали неприятно изненадани след като са инсталирали последното обновление за тяхната операционната система iOS 9. Оказва се, че обновлението проверява дали хардуерните компоненти в телефона са оригинални. Ако бъдат засечени неоригинални части, това се счита за опасно от системата и... тя блокира работата на устройството! Така на екрана на вашия iPhone 6 ще се появи съобщение за "Грешка 53" и смартфонът ще спре да работи.
Към момента потърпевши са хиляди потребители, които са предпочели да ремонтират техния вграден скенер за пръстови отпечатъци в неоторизирани от Apple сервизи. Припомняме, че именно Touch ID не веднъж е имал различни проблеми. След различни обновления на операционната система iOS, потребители са се оплаквали, че скенера за пръстови отпечатъци престава да работи нормално.
Въпреки това от Apple винаги са съветвали потребителите в такива случаи да се обръщат само към оторизираните сервизни центрове, припомняйки, че инсталирането на неоригинални компоненти прави невалидна гаранцията на iPhone. И все пак хиляди хора по света предпочитат по различни причини да избягват оторизираните Apple сервизи. Вероятно заради това от компанията са решили, че призивите им не са достатъчни и трябва да принудят потребителите си да използват само техни сервизни центрове.

Затова ако сте ремонтирали вашия iPhone в неоторизиран сервиз, имайте предвид, че последното обновление на операционната система iOS 9 може да го блокира.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.