download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Нова порция реклама на Windows 10 ще изкача пред потребителите

14.03.2016 03:13 (преди 8 години) | spursy | показана 1865 пъти Статистики
Microsoft продължават да засилват натиска върху потребителите, за да ги принуди да преминат към последната им ОС.
Много пъти е ставало дума, че Майкрософт се опитват по всякакъв начин и постоянно да предлагат на потребителите Windows 10. И въпреки негативните реакции от тази натрапчива политика от корпорацията не смятат да намалят натиска. С времето много потребители се научиха как да изключат досаждащите им съобщения, призоваващи ги да ъпдейтнат към 10. Вероятно затова от Майкрософт залагат на нова стратегия. Рекламите започнаха да се появяват в Internet Explorer под формата на прозорци, които съдържат същите препоръки за мигриране към 10.

За това отговаря ъпдейта под номер KB 3146449, но тук следва интересната част. Той не може да бъде самостоятелно премахнат и за да стане това трябва да се деинсталира целият пакет MS16-023, но по този начин някои дупки в сигурността ще останат незапушени. Казано по друг начин Microsoft дават вариант на потребителите или да защитят системите си, но постоянно да им досажда реклама за 10, или да ги оставят уязвими.
Още по-любопитно е, че корпорацията не се ограничават само до браузъра IE 11. Изскачащ прозорец с призив за миграция към 10 ще се появява и във включените в домейн компютри. Така ако автоматичното обновяване до Windows 10 е блокирано от системните администратори, в таскбара ще се появи икона, която ще извежда прозорец гласящ, че системният администратор е блокирал получаването на обновявания на този компютър, а вие все пак да се свържете с него, за да го обнови към новата ОС.

Това е повече от учудващо, защото когато Microsoft анонсира Windows 10 за корпоративни клиенти декларира, че включените в един домейн компютри няма да получават подобни "съобщения". Това е особено неприемлив ход що се касае до корпоративна среда, защото такива изскачащи прозорци отвличат вниманието на работника.
Тази реклама може да бъде премахната чрез изтриване на обновление KB3035583, но по този начин отново системата ще остане уязвима и няма да бъдат запушени някои дупки.

Вижте още:

Мнения на потребители

Мнения, стр. 1 2 3
Твоето мнение

  • Неделя, 17.04.16, 10:18, iceman_:
    Те-го-те ...
  • Неделя, 17.04.16, 11:53, dinko89:
    ” Няма по-голяма простотия от едноизмерното мислене на програмиста, който се счита за господ бог и за разбиращ от всичко, само защото е усвоил някакъв програмен език и може да пише програми за преобразуване на температурните величини от целзий във фаренхайт и обратно. Компютърните технологии не само не решиха нито един важен проблем в живота на хората, но и създадоха маса нерешени проблеми. Като масовата неграмотност, бездуховната помия на виртуалния онанизъм, самонадеяната простотия на потребителите, и социалната безчувственост. Така че без плоски лафове за величието на софта и харда, моля. „
    Ти от кой век си ?
    ... плоски ... , смешен си брат !
    Да ти улесня животеца:
    Жара!

    Abby

    MyWxThing LT

    ABF Value Converter

    Temperature

  • Неделя, 17.04.16, 11:54, dinko89:
  • Неделя, 17.04.16, 12:20, dinko89:
    tegote
    tegote

    Принтирай си го,ако искаш !

  • Неделя, 12.06.16, 15:25, dinko89:

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.