download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Задава ли се края на добре познатия аудио жак?

02.05.2016 21:03 (преди 7 години и 10 месеца) | spursy | показана 1383 пъти Статистики
Явно технологичните лидери искат да премахнат едно от малкото останали неща от определяната като остаряла и ненужна аналогова технология.

Дали времето на традиционния 3.5мм аудио жак изтича? Въпреки че той се използва от много години и се е наложил като абсолютен стандарт, добре познатият ни конектор за звук явно е попаднал под прицела на технологичната индустрия. Постепенно различни компании се обявяват за премахването му, като трябва да бъде заменен от USB-C конектор. Един от многото китайски производители LeEco вече пусна няколко модела смартфони, които нямат 3.5мм аудио жак, като за аудио порт се използва именно USB-C. Едно от най-големите имена в технологичната сфера - Intel, също имат визия за премахване на класическия конектор. Според засега непотвърдени слухове iPhone 7 също няма да има 3.5мм жак.
Като основна причина против класическия 3.5мм аудио жак се посочват, че той е аналогов и със само едно предназначение, а това не се вписва в съвременната концепция за многофункционални устройства. Явно технологичните лидери искат да премахнат едно от малкото останали неща от аналоговата технология.

За сметка на това се изтъкват различни предимства на USB-C като аудио порт. Сред тях са възможността за интеграция на цифрово-аналогови преобразуватели и усилватели, които да осигуряват високо качество на звука. USB-C е многофункционален и може да се използва за пренос на повече и различна информация освен звук, например температура, фитнес активност и т.н.
Наясно сме, че когато големите компании решат да премахнат нещо, което определят като ненужно и остаряло, то е въпрос на време това да се случи. И все пак подобен преход няма да е никак лесен. Класическият аудио жак е стандарт от много години и е наличен на милярди устройства, които ще се използват още дълго време. Също така в бъдеще явно милиони потребители ще трябва да си закупят нови слушалки и съвместими устройства работещи по новия стандарт.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.