download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Масирана атака срина TeamViewer за няколко часа

03.06.2016 00:24 (преди 7 години и 10 месеца) | spursy | показана 1352 пъти Статистики
Потребители се оплакват от кражби на информация и финанси.

Популярната програма за дистанционно управление на компютри по интернет - TeamViewer е била подложена на масирана DDoS атака. Като последици от това сървърите на програмата и фирменият сайт бяха офлайн в продължение на няколко часа. Компанията разработчик на популярния софтуер потвърди, че DNS сървъра на TeamViewer е бил подложен на масирана атака. Не се съобщават обаче други възможни проблеми.
Друго обаче твърдят потребители. В интернет много от тях се оплакват, че външни лица са проникнали в компютрите им, като са откраднали лична информация и финансови средства. Тези оплаквания обрисуват много плашеща картина, как хилядите използващите популярната програма TeamViewer може да са станали жертва на мащабна, добре обмислена и координирана атака. Предполага се, че недоброжелатели са успели да поемат контрола върху управлението акаунтите на TeamViewer и по този начин са имали достъп до компютрите на потребителите. Основните оплаквания на пострадали са за източени PayPal сметките, влизане в пощенските им кутии и поръчване на стоки от онлайн магазини.
Собствениците на TeamViewer отричат тези твърдения и смятат, че ако в някои компютър е било проникнато, то това вероятно се дължи на използването на слаба парола, която е била разгадана.
Тепърва ще се разбира дали това е така или наистина популярната програма е била използвана успешно като врата за мащабни кражби от хиляди потребители в рамките на няколко часа.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.