download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Adblock Plus бързо намери начин да спре новия тип реклама във Facebook

13.08.2016 13:58 (преди 7 години и 8 месеца) | spursy | показана 1562 пъти Статистики
Повече от ясно е, че играта на котка и мишка няма да приключи скоро.
Само два дни след като ви информирахме, че Facebook са решени да показват реклама дори на потребители използващи блокери, едно от популярните приложения - Adblock Plus, намери начин да блокира рекламите, които се показват прикриващи се по нов начин. Достатъчно е в списъка за блокиране на Adblock Plus да се въведе ново правило и новият тип реклама във Facebook отново бива спряна.
От социалната мрежа веднага излезнаха със съобщение, че са разочаровани от действията на екипа на Adblock Plus, защото според тях, този метод премахва различните съобщения, които не са реклама. Така потребителите могат да пропуснат информация споделена от техен приятел. Затова програмистите на Facebook към момента са ангажирани да оправят ситуацията.
От своя страна хората, стоящи зад Adblock Plus предупреждават, че Facebook може всеки момент да промени малко новия формат на рекламите и така да заобиколи блокиращия софтуер. Но когато това стане, те бързо ще създадат нов филтър, който отново да блокира рекламата. Adblock Plus обещават да направят всичко възможно, за да запазят потребителския контрол над това какво да се показва и какво не.
Повече от ясно е, че това е една игра на котка и мишка, в която няма да има победител и позициите постоянно се разменят. Но дали Facebook играят срещу блокиращия софтуер или срещу собствените си потребители, които са направили своя избор.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.