download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Променете вашата парола за Opera sync

29.08.2016 17:32 (преди 7 години и 7 месеца) | spursy | показана 1161 пъти Статистики
Ако използвате браузъра Opera и имате акаунт за синхронизация на запаметени пароли и данни, трябва да смените паролата си.

В края на миналата седмица сървърите на популярния софтуер - Опера, са били подложени на мощна хакерска атака. Атаката е била блокирана бързо, но все пак някои данни са били компрометирани. Все още не може да се каже със сигурност какъв е бил мащаба на пробива и колко информация е изтекла, затова създателите решиха да вземат своевременно превантивни мерки, като са променили всички пароли за синхронизация.
Opera Sync е удобна функция, чрез която потребителите могат да създадат собствен профил и да съхранят всичките си запаметени пароли, любими сайтове, настройки и т.н. Така с лекота данните могат да бъдат синхронизирани с друго устройство или след преинсталация.
Към момента, когато е била проведена атаката, Opera Sync се е използвала от едва 0,5% от всички потребители на браузъра, но все пак това са около 1,7 млн. души. Opera са изпратили мейл до тях с молба да сменят паролите си за синхронизация.
От компанията поясняват, че откраднатите паролите са били криптирани и не могат да бъдат използвани. Умишлено не се уточнява вида и начина на криптиране, за да не се помага на злонамерниците, извършили атаката в опитите им да се доберат до същинските пароли. Все пак не пречи да промените паролите си за важни за вас страници, чисто превантивно.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.