download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Yahoo са били пробити мащабно още през 2013 г.

16.12.2016 14:00 (преди 7 години и 3 месеца) | spursy | показана 1128 пъти Статистики
По време на разследването свързано с пробива през 2014г. се е разбрало, че е имало много по-сериозен, отделен пробив година по-рано.

Преди около 3 месеца ви информирахме, колко Наложително е да смените вашата Yahoo парола. Тогава стана ясно, че половин милиард потребителски акаунти са били компрометирани още през 2014г., след сериозен пробив в сигурността на компанията. Сега стана ясно, че по време на разследването на тази мащабна атака се е установило, че преди нея е имало още по-голяма. Тя се е провела през 2013 г., като броя на поразените потребителските акаунти надхвърля 1 милиард! Това прави тази атака най-голямата кражба на данни в историята на интернет. Този брутален пробив е напълно отделен от този през 2014г.
Откраднатата информация включва потребителски имена, телефони, пароли и имейл адреси. За щастие се смята, че банкови и разплащателни детайли не са били достъпни.
Yahoo ще изпрати инструкции на потребителите, как да проверят дали акаунтите им са били компрометирани. Все пак бъдете внимателни да не получите измамно писмо имитиращо оригинално съобщение от Yahoo. От вас няма да се изисква да въвеждате/предоставяте лични данни или да последвате интернет връзка (линк).

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.