download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Windows 10 не работи коректно с новите процесори AMD Ryzen

10.03.2017 16:27 (преди 7 години и 1 месец) | spursy | показана 1239 пъти Статистики
От друга страна Windows 7 няма проблеми с новите процесори.

След излизането на новите процесори на AMD от серията Ryzen, много ентусиасти и професионалисти започнаха да ги подлагат на тест, за да проверят как се справят в действителност. Според резултатите AMD са успели да създадат сериозен конкурент на процесорите на Intel, но на чувствително по-ниска цена. Оказва се обаче, че новите процесори на AMD не могат да разкрият пълния си потенциал под Windows 10. Последната версия операционна система на Microsoft не работи коректно с Ryzen и така те не показват върховите си възможности под нея.
Windows 10 не различава виртуалните ядра от реалните и така 8-ядрените процесори в диспечера на задачите се виждат като 16-ядрени. Това осезателно намалява производителността, защото е редно ОС първо да натовари реалните ядра и при възможност да прехвърли част от натоварването към виртуалните. Windows 10 обаче използва виртуалните преди реалните.
Друг установен проблем е, че Windows 10 неправилно определя размера на кеш-паметта на новите процесори. Така вместо 20 MB кеш от второ и трето ниво, системата показва абсурдните 136 MB. Това също намалява производителността на AMD Ryzen.
Много интересно е да се отбележи, че тези проблеми не са налични под Windows 7. Така най-използваната операционна система в света към момента работи напълно коректно с новите Ryzen процесори.
Очаква се Microsoft в скоро време да пусне обновления за Windows 10, които да решат проблемите. Припомняме, че навремето имаше сходни проблеми с технологията Intel Hyper-Threading, които в последствие бяха отстранени.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.