download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Китай получи специална версия на Windows 10

25.03.2017 18:41 (преди 7 години) | spursy | показана 1025 пъти Статистики
Microsoft склони да разработи отделна версия на операционната си система съобразено с изискванията на китайските власти.

Преди време китайските власти забраниха на Microsoft да разпространява на китайския пазар операционните системи Windows 8 и Windows 8.1, защото смятаха, че те не са безопасни и подкопават кибер безопасността на цялата държава. Подобно бе виждането на Китай и за Windows 10. Така Microsoft бяха на път да загубят един от най-големите пазари в света и да изпуснат солидни финансови постъпления. Ето, че корпорацията си е дала ясна представа за това и отстъпи пред натиска на Китай. Така е била разработена специална версия Windows 10 China Edition съвместно с правителствената компания China Electronics Technology Group. Нещо повече - тази версия е била одобрена от китайското правителство и вече е тествана от три големи китайски корпоративни клиента.
Няма официална информация какви точно промени са направени в операционната система и по какво Windows 10 China Edition се различава от масовата версия на Windwos 10. Може само да се предполага на базата на неофициална информация, че са премахнати редица потребителски приложения и функции. Microsoft е силно критикувана, че Windows 10 събира прекалено много данни за използващите я и буквално шпионира потребителите си. Вероятно китайската версия на 10 е лишена именно от тези шпиониращите и следящите функции.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.