download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

ЕС ще въведе нова скала показва енергийната ефективност на електроуредите

26.03.2017 19:35 (преди 7 години) | spursy | показана 1334 пъти Статистики
Досегашната система се нуждае от актуализация и съобразяване с новите постижения на напредналите технологии.
Вероятно всеки от нас е виждал по магазините за електрически уреди етикетите, отбелязващи енергийния рейтинг с маркировки от A до G. Те помагат на потребителите по-лесно да се ориентират за по-енергийно ефективните уреди преди покупката им. Тези етикети са по стандарт приет преди години, но технологиите обаче се развиват много бързо и енергийната ефективност се подобрява по-добре от тогавашните очаквания. Затова се появиха нови етикети с по-високи рейтинги с плюсове след буквата "А" (А+++ например). Според анализатори този подход обърква потребителите. Също така при него машини, които не са от добър енергиен клас, се отбелязват като "А", което е подвеждащо.
Добрата новина е, че ЕС са приели тези съображения и са се съгласили, че е нужно преразглеждане на системата за етикетиране за енергийна ефективност. Така ще се преработи досегашния стандарт, като рейтинговата система с А+, А++ и А+++ ще отпадне, като ще бъде заменена с нова, ясна и лесна за използване от А до G. Планира се и нова публична база данни на продуктите, която да улесни потребителите при сравняване на енергийната ефективност на домакинските електроуреди.
Европейската комисия смята, че етикетите за енергийна ефективност са се доказали като успешна практика. Според проучвания 85% от потребителите гледат етикетите, когато купуват нови електроуреди. Също така заради тази сертификация производителите се стремят да постигнат по-добри параметри на продуктите си, като това е допълнителна реклама за тях.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 27.03.17, 10:12, iceman_:
    "Така ще се преработи досегашния стандарт, като рейтинговата система с А+, А++ и А+++ ще отпадне, като ще бъде заменена с нова, ясна и лесна за използване от А до G."

    ... по-скоро - от G до А .

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.