download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Windows 10 S работи само с браузъра Edge и търсачката Bing

03.05.2017 15:38 (преди 6 години и 10 месеца) | spursy | показана 1497 пъти Статистики
Новата версия на Windows 10, насочена най-вече към образованието и евтините компютри, буди недоумение с ограниченията заложени в нея.
Microsoft представиха нов вариант на операционната си система Windows 10, който ще се казва Windows 10 S и ще е насочен най-вече към образователната сфера. Windows 10 S се отличава от другите версии на 10 с по-ниската си цена, намалената консумация на енергия (което я прави подходяща за преносими устройства) и като цяло е предназначена за по-евтин хардуер (какъвто се очаква да има в учебните заведения). До тук това звучи интересно, но Microsoft озадачават потребителите със зададените правила в Windows 10 S.
Едно от тях е, че потребителите няма да могат да инсталират всякакви програми и приложения, а само такива от онлайн магазина Windows Store. Това означава например, че ще им се наложи да работят само с браузъра по подразбиране – Edge, без да могат да инсталират друг. Но това не е всичко. Ако предположим, че конкурентен браузър (Chrome, Firefox, Opera и т.н.), предложи версия за Windows Store и се появи в каталога, то дори след инсталацията му потребителите нямат права да променят браузъра по подразбиране, който е Edge.
И още нещо, което буди недоумение. При 10 S не може да бъде използвана друга интернет търсачка освен тази на Майкрософт - Bing. Ако потребителите искат да използват Google или друга търсачка не свързана с Microsoft, могат да ъпгрейд до версия Windows 10 Pro за сумата от 49 долара.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 03.05.17, 20:11, iceman_:
    Ако мине ...
  • Четвъртък, 04.05.17, 11:12, океан:
    А портативните версии на браузерите? И те ли няма да работят?
  • Четвъртък, 11.05.17, 04:56, dinko89:
    Много гадно ... :(
  • Четвъртък, 11.05.17, 12:08, johnmotson:
    Какво ви е гадно бе мама му стара? Едва ли някой от нас ще се занимава с Windows 10 S. Това е яко орязана версия и ще се ползва в много тесен кръг хора. Това са предимно начинаещи и най-вече е създаден с учебна цел. Четох, че нормалния потребител няма и да погледне тоя S а ще му се "радват" дечурлигата.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.