download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Русия и Китай са най-засегнатите държави от WannaCry

18.05.2017 00:25 (преди 6 години и 10 месеца) | spursy | показана 1189 пъти Статистики
Предпазете компютрите си от тази масова зараза, но внимавайте и за класическите опасности разпространявани по електронната поща.

Щетите нанесени от масовата епидемия причинена от WannaCry тепърва ще се изчисляват. И докато опасността още не е преминала, появяват се нови разновидности на заразата, а IT специалистите се опитват да предотвратят заразяването на други системи, то може да се отчете кои държави са най-потърпевши. Оказва се, че това са Русия и Китай, като и в двете страни са отчетени в пъти повече поразени машини отколкото в останалия свят. Другите силно засегнати страни са Индия, Украйна, Тайван, Казахстан и т.н. В действителност WannaCry и разновидностите му са забелязани почти по цялата планета в над 100 държави, но обхвата продължава да се разпростира. Експерти съветват да подсигурите сигурността си, като инсталирате кръпките пуснати от Microsoft за различните версии на Windows. България засега се разминава със сериозна епидемия, но това не трябва да ви успокоява.
И докато вниманието на всички е приковано от WannaCry, експерти отчитат, че са засечени нови вълни от крипто вируси, които се разпространяват по класически начин чрез е-мейл. Този спам в електронната поща може да подведе невнимателни потребители и да заключи всичките им данни. Някои от опасните имейли изглеждат като автоматично съобщение от принтер, като в заглавието има думи от типа на Copy, Document, Scan, File и PDF.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.