download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Цветовете, любимите- защо ли? Кои са най- добрите сьчетания?

Автор
Съобщение
anonymous
Нед, 01.08.10, 21:54
Вижте днес двама западни художника. Единият се казва Исидор Кауфман/1853-1921/

   Без да знам нищо за този художник предполагам ,че е еврейн живял и творил в Германия. Те и картините му са битови и са запечатели интересни моменти от живота в края на 19 век и началото на 20 век.Общо взето любопитни картини и интересни за разглеждане! Вторият художник е Игнацио Пиназо/1849-1916/ Вижте и него:

Автопортрет
Автопортрет

   Вижда се ,че Пиназо е художник с рязьк штрих и смела четка,ако мога така да се изразя. Ето още от този художник - рисунки на женско тяло:

anonymous
Пон, 16.08.10, 23:10
И друг път в тази тема е ставало дума за Иван К. Айвазовски/ !817- 1900/. Художникьт , който най-хубаво рисуваше морето. Как е изглеждало то преди много години? Вижте,може да ви разхлади в жегата:

karadzha
Вто, 17.08.10, 00:52
<font color='blue'><b>King is a king</b></font>
King is a king

<font color='yellow'><b>Без име и ноу комент</b></font>
Без име и ноу комент

<font color='green'><b>Недка Караджова, когато не пее</b></font>
Недка Караджова, когато не пее

anonymous
Пон, 23.08.10, 22:55
В сьбота от музея " Халил" в Кайро беше открадната картина на Ван Гог на стойност 50 милиона долара. Картината е известна като "Маковете" или "Ваза с цветя" Ето я:
 Окраднатите " Макове"
Окраднатите " Макове"

Но Великият холандец има много нарисувани вази. Каква ли стойност са следващите картини на вази които подбрах за да видите?:

anonymous
Пет, 27.08.10, 13:13
Пиша този пост ,защото виждам че тази тема ,която се превьрна в ART-тема ,т.е. тема за изкуството,се ПОСЕЩАВА!!!!! учудващо , но е ФАКТ! Значи изкуството не е умряло,то все още заангажира дори хора от сьвсем МЛАДО ПОКОЛЕНИЕ с любов и интерес кьм компютрите ,но в никакьв случай безразлично кьм естетиката! Браво на ВАС! Факт!Красотата не е подвластна на времето!Значи има надежда! С радост ,когато имам вьзможност ще ви запознавам сьс световното изкуство,още повече че това е ШОУ и за мен!
anonymous
Нед, 29.08.10, 13:23
Ще ви покажа една серия от картини ,удобни за работа под ФОТОШОП . Това са лица ,моята сегашна страст! Многолико и разнообразно е човешкото лице,а когато го видим в картините от миналото и вьв фантазията на художниците ,вглеждайки се в бьдещето ,ТО СТАВА НЕПОЗНАВАЕМО и сьщевременно обект за неизчерпаемо ПОЗНАНИЕ! Подбрал съм изключително КРАСИВИ лица на жени и деца! ВИЖТЕ ГИ:

       Разбира се някои от картините ще ви се сторят ,сладникави,натруфани,напудрени! Така ги е видял художникът ,пречупвал ги през духа на неговото време!

редактиран от anonymous на 29.08.10 13:24
boy4o
Нед, 29.08.10, 21:09
Видях малко по-нагоре Наталия Гончарова (Пушкина) и ми хрумна, че, вероятно, би било интересно да погледнем, събрани заедно, лицата на значимите за живота на гения жени.
 
Арина Родионовна, бавачката на Пушкин
Арина Родионовна, бавачката на Пушкин

Подруга дней моих суровых,
Голубка дряхлая моя!
Одна в глуши лесов сосновых
Давно, давно ты ждешь меня.
 
***

Анна Керн, Музата на юношата
Анна Керн, Музата на юношата

Я помню чудное мгновенье,
Передо мной явилась ты
Как мимолетное виденье,
Как гений чистой красоты.
 
***

Анна Оленина, първото сериозно увлечение
Анна Оленина, първото сериозно увлечение

Она мила — скажу меж нами —
Придворных витязей гроза,
И можно с южными звездами
Сравнить, особенно стихами,
Её черкесские глаза.
 
***

Елисавета Воронцова, надежда и опора в дните на немилост
Елисавета Воронцова, надежда и опора в дните на немилост

Храни меня. мой талисман,
Храни меня во дни гоненья,
Во дни раскаянья, волненья:
Ты в день печали был мне дан.
 
***

Наталия Гончарова-Пушкина, единствената и последна любов
Наталия Гончарова-Пушкина, единствената и последна любов

Простишь ли мне ревнивые мечты,
Моей любви безумное волненье?
Ты мне верна: зачем же любишь ты
Всегда пугать мое воображенье?
 
***

Идалия Полетика, душманката на поета, устроила фаталния дуел
Идалия Полетика, душманката на поета, устроила фаталния дуел

anonymous
Вто, 31.08.10, 20:52
След като Бойчо направи отклонение/допьлнение кьм поста на образи и аз реших да се разровя малко! От всички лица ,които сьм ви показал за мен най -интересно е ,образът на това дете-момиче!:

    Защо? Ще попитате вие. Всички останали лица като че ли са еднакви , а това лице е по-различно. Така го виждам.Какво е чак пак толкова различното? Останалите лица са кротки ,някак си мили , дори сладникави , а това лице показва ВЛАСТ, НЕ ТЬРПЯЩА НИКАКВО ВЬЗРАЖЕНИЕ! А е още дете! Какво е било това вьзпитание ,това моделиране на това крехко сьздание!Какво е визуалното показване на тази властност! Нека разгледаме само ОЧИТЕ:

Те са студено сиви с навик леко да се повдига дясната вежда и с това да поставя отсрещстоящия в сьмнение за неговата пьлноценост , в неувереност. Отлично уловена показност от художника! НОЗДРИ И УСНИ:

Разтворени ноздри ,това е агресивност,показ на превьзходство. Свити устни,показ на упоритост,на праволинейност и несьобразяване с околните! Някакви такива мисли предизвикват разлеждането на това детско лице!

anonymous
Вто, 07.09.10, 22:28
Лицата са интересни и ще продьлжим с тях ,но за разнообразие ще вмькна в темата един импресионист.Не много известен,не блестящ,но красиво рисуващ художник.Това е Густав Луазо /1865-1935/. Френски художник израснал в семейство ,претежаващо месарски магазин .Учил за декоратор ,но в един монент получава добро наследство от баба си и решава да се установи в Монмартър и да се отдаде на живописта.Участвува в много изложби и се продава добре. Вижте неговите картини:
автопортрет
автопортрет

  Според мен тези картини са достатьчни за да разберем ,че художникът Густав Луазо е един типичен импресионист, за който формата е нищо, цветовете ВСИЧКО!

редактиран от anonymous на 07.09.10 22:30
anonymous
Сря, 15.09.10, 22:19
Днес ще ви разкажа и покажа един художник ,французин ,представител,дори считан за основоположник на неоимпресионизма. Казва се Пол Синяк/1863-1935/.Няма художествено образование,израснал е в богато семейство,пътувал е много ,нарисувал е много живописни и графични творби.В творчеството си е напълно повлиян от К.Моне.При него обаче, за да засили вьздействието на цветовете ,той ги разделя ,картините му са като МОЗАЙКИ.Лично аз изпитвам огромна симпатия към този стил,наричан още освен неоимпресионизъм ПУАНТИЛИЗЪМ. Пол Синяк е бил признат за класик още приживе и е награден с Орден на Почетния Легион! Вижте някой негови творби :
 Пол Синяк- автопортрет/графика/
Пол Синяк- автопортрет/графика/

   Красиво!!!

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.