download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Цветовете, любимите- защо ли? Кои са най- добрите сьчетания?

Автор
Съобщение
anonymous
Вто, 07.02.12, 21:18

    Вижте тази картина ! Това е творба на Сезан. Наскоро тя се превърна вьв най-скъпото продавано произведение на изкуството! 250 милиона долара са дали за нея катарско семейство!

   Ето още картини от постимпресиониста Сезан:

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.investor.bg/novini/346/a/kartina-na-sezan-schupi-rekorda-za-nai-skyp-predmet-na-izkustvoto,129794/

редактиран от anonymous на 07.02.12 21:28
редактиран от anonymous на 07.02.12 21:29
редактиран от anonymous на 07.02.12 21:31
phrozencrew
Пет, 20.04.12, 23:41
Тази тема редовно си я преглеждам. Действа ми страшно инспириращо - цялата тема е като едно торпедо с енергиен заряд. Вероятно е такова усещането от всичкия гениален талант насипан тук.
Днес разглеждах една репродукция в офиса на един пич с който работя чат-пат. Картината много ми хареса! Оригиналния художник се казва Knud Bergslien, а репродукцията беше прерисувана от пловдивска художничка Павлина ... (не и помня второто име). Става въпрос за това:

Много ме впечатли! Всичко в картината! Детето, динамиката на телата, бръснещия сняг около ските... луда работа!
Намерих му още две картини на тоя норвежец, които заслужават да са в темата:

Стила в по-горната не може да се обърка, нали
И тази:

Доста тъмни нюанси, но може и да е от фотографирането. Мечката почти не си личи.

anonymous
Пет, 11.05.12, 20:37
Ще ви запозная с един художник, който рисува в академичен класицизъм .Казва се Еуджиньо де Блаас/1843-1932 г/,роден в Италия в село близо до Рим, баща и майка австрийци. Баща му е художник , професор във Веницианската худ.академия. Еуджиньо де Блаас също става професор в академията и неговите картини са предимно портрети, както и много битови сцени.Има много изложби в Италия и по света, ценен художник.

   Ето и негови картини:

   Разбирал е човекът от женска красота! Неговите жени са прекрасни и без да са разголени както сега!

anonymous
Пон, 14.05.12, 20:42
Ще ви покажа един ,много красиво рисуващ, съвременен художник! Белгиец по народност, казва се Willem Haenraets . Давам името му непреведено за да го потърсите ако ви заинтересува! Роден е на 09.10. 1940 г. Завършва Институт за изящни изкуства в Антверпен. В началото рисува портрети по поръчка за да се изхранва, в последствие бива забелязан и има поръчки от много галерии, неговия ефирен стил е изключително ценен в Япония. В картините , особено акварелите , който ще покажа,има много изящество и финес!Според мен един много " изчистен" импресионист.Няма как тази лекота в картините да не предизвика и в нас лекота , спокоиствие и унес! Вижте дали съм прав:

    И при него водеща е женската красота , но също така младостта и любовта . Завладяваща е динамиката в танца! Нежен , съзерцаващ художник!

phrozencrew
Пон, 14.05.12, 22:56

RE: Цветовете, любимите- защо ли? Кои са най- добрите сьчетания?

” Ще ви покажа един ,много красиво рисуващ, съвременен художник! Белгиец по народност, казва се Willem Haenraets . Давам името му непреведено за да го потърсите ако ви заинтересува! Роден е на 09.10. 1940 г. Завършва Институт за изящни изкуства в Антверпен. В началото рисува портрети по поръчка за да се изхранва, в последствие бива забелязан и има поръчки от много галерии, неговия ефирен стил е изключително ценен в Япония. В картините , особено акварелите , който ще покажа,има много изящество и финес!Според мен един много " изчистен" импресионист.Няма как тази лекота в картините да не предизвика и в нас лекота , спокоиствие и унес! Вижте дали съм прав:
.....
    И при него водеща е женската красота , но също така младостта и любовта . Завладяваща е динамиката в танца! Нежен , съзерцаващ художник!
Ууоооооооо!!!! Падна ми ченето! Не съм виждал толкова лекота на куп... Импресия за нещо ефирно и спокойно! Разкош! Благодаря и за красивото описание, Биги! Имаш афенитет и ти се отдава много да се занимаваш с това, дори като критик.
anonymous
Чет, 17.05.12, 21:04
Фрозен, радвам си искрено , че ти харесват художниците , които показвам! И на мен по-горния художник много ми допада! Радва ме също и факта , че след така да се каже рестарта на тази любима моя тема на 11.05 тя е посетена повече от 500 пътиЗначи не само на нас, приятелю, ни харесват тези художници!
   А сега ще ви покажа един художник авангардист! Той не е само художник , но и склуптор, музикант и ...изобретател!
  Казва се Баранов-Россине, Владимир Давидович и е роден в някакво село в Русия през 1888 год.Руснаците казват , че е тяхен художник, французите също , а той е еврейн по прозход! Интересното за него е , че през 1924-25 г конструира клавирен инструмент ,при който съответния клавиш освен звук показва и цвят. Нарича го " Оптофоник"!Патентова го през 1926 г. вьв Франция ,после изнася и първите в света цветомузикални концерти! Има и други изобретения/патентовани/ в различни области. През 1943 г. попада в концентрационен лагер и през 1944 г. се предполага , че е убит! Вижте някои негови картини:
Адам и Ева
Адам и Ева

   Долавя се в неговите творби кубизъм , абстракционизъм и какво ли не още- всичко това плод на една странна фантазия , която честно да си кажа е неразбрана от мен! Единствено долавям хармонията на цветовете!Това, разбира се , не пречи той да бъде ценен и обичан!

редактиран от anonymous на 17.05.12 21:06
anonymous
Съб, 26.05.12, 20:52
Един руски художник казваш се Михаил Константинович Клодт фон Юргенсбург /11.01. 1833-29.05 1902/ съчетава епическия пейзаж нарисуван до най-малките подробности с човека.Картините са му реалистични , с безукорна перспектива, строга и стройна композиция. Семейството му е художествено надарено, баща му е известен руски склуптур. Завършил е Петербурската Художествена Академия , носител е на много награди.Пътува и рисува много из Европа, предимно в Швейцария и Франция.Вижте някои от неговите картини:

  Безспорно тънък майстор на лирическия пейзаж. В много случаи реализмът в картините му води до натурализъм , особено където е засегната селската тематика.И много крави и волове. Просто съм избегнал повечето му с тях. Може би защото са от Швейцария.

anonymous
Сря, 30.05.12, 22:18
Един американски художник, казва се Роберт Данкън/ Robert Duncan/. Кой знае какво няма да ви кажа за него : Роден в щата Юта ,започнал да рисува на 11 години . Баба му го запалва .Самоук . Използва ярки цветове , рисува красиви пейзажи , и селския живот някъде около 1900 година и което най -много ме впечатли ,рисува индианците и техния живот! Моето детство премина с прикрасните романи на Карл Май и Майн Рид и тези картини предизвикаха в мен една носталгия по онова незабравимо време! Вижте ги , сигурен съм ,че хората около моята възраст ще се впечатлят от този художник и неговите картини за живота на индианците:

  Живели са хората тогава по-скромно, по-просто и според мен са били по-щастливи от нас! Такова чувство имам като разглеждам тези прекрасни картини!

anonymous
Пон, 04.06.12, 22:09
Художникът който ще ви покажа се казва Франц Алексеевич РУБО /1856-1928/. Роден е в Одеса в семейство на френски търговец. Един от най-добрите руски художници -панорамомисти. Учи рисуване в Одеса и Мюнхен. Първите му картини са от живота и битките на Кавказките планинци , а също така и на запорожците и украинците. Творбите му са реалистични и детайлно изпипани. Известен е с панорамата" Бородинската битка 1812" и " Отбраната на Севастопол 1854-1855". През повечето време от своя живот той прекарва в Мюнхен ,където и умира през 1928 год.
 

Поща в Кавказ
Поща в Кавказ

Бородинска битка,фрагмент
Бородинска битка,фрагмент

Бородинска битка,фрагмент
Бородинска битка,фрагмент

Бородинска битка,фрагмент
Бородинска битка,фрагмент

Бородинска битка,фрагмент
Бородинска битка,фрагмент

Бородинска битка,фрагмент
Бородинска битка,фрагмент

Отбраната на Севастопол
Отбраната на Севастопол

Отбраната на Севастопол
Отбраната на Севастопол

Отбраната на Севастопол
Отбраната на Севастопол

Отбраната на Севастопол
Отбраната на Севастопол

Отбраната на Севастопол
Отбраната на Севастопол

редактиран от anonymous на 04.06.12 22:10
anonymous
Нед, 10.06.12, 13:58
Днес ще разгледаме творчеството на Морис де Вламинк/Maurice de Vlaminck/ 1876-1958/, френски художник -импресионист.Родил се е в Париж,баща му е фламандец, музикант.Първоначално се е занимавал с колоездене и е бил механик на велосипеди, но след като прекарва коремен тиф започва да се занимава с музика , да преподава. При една железопътна катастрофа се запознава с художника Андре Дерен , които го запалва за рисуването и го въвежда в кръга на френските импресионисти - фовисти. При тях цветовете напълно доминират над формата и картините им се като клетка на животни . Първите творби на Вламинк са под влиянието на Ван Гог ,без преход между цветовете .През живота си понеже не е могал да се изхранва с живопис , той е свирил във вариетета, играел е билярд, пишел е еротични разкази. По време на окупацията на Франция е участвал в антифашиското движение. През 1956 г. частна галерия прави голяма ретроспекция на творчеството му , а след две години на 82 години умира. Вижте част от картините му за да придобиете впечатление от този голям френски художник:

  Виждате ,че освен от Ван Гог има и картини повлияни от кубизма, но основното, което на мен ми прави впечатление , използването на студените цветове/по нашата тема/ , които създават впечатление за мрачност , аз усещам и носталгия , дори има и известна доза и зловещна ноткаРазгледайте ги няколко пъти и ще усетите тези чувства! НО ВСИЧКО ТОВА Е ПОКАЗАНО ПО ЕДИН МНОГО КРАСИВ НАЧИН!

редактиран от anonymous на 10.06.12 21:53

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.