download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Цветовете, любимите- защо ли? Кои са най- добрите сьчетания?

Автор
Съобщение
anonymous
Сря, 13.06.12, 22:02
Наскоро в Базел се проведе престижния Арт-панаир за модерно съвременно изкуство. Участваха 36 страни с 300 галерии. Застрахователната стойност на представетелните произведения надхвърли два милиарда долара! Панаирът показа ,че богатите хора по света са натрупали доста пари от кризата и те ги влагат в най-сигурното нещо -ПРОИЗВЕДЕНИЯ НА ИЗКУСТВАТА!Статистиката показва ,че стойността на произведения на изкуствата поне за този панаир се е увеличила с 10% в сравнение с миналата година. Най-голяма цена за картина на съвременен автор беше дадена за творба на Герхард Рихтер - 20 милиона долара . Картината е абстрактна и съчетава наситени цветове на червено , синьо и жълто.Да се чуди човек -толкова пари да се дават за такова нещо!Ето я:

  Ще ви покажа картини на един също съвременен автор, чийто жанр е фантастиката. Казва се Донато Джанкола/Donato Giancola/. Още в юношеската възраст се увличал по рисуването ,но нищо повече . Завършил инженерна специалност във Вермонския Университет ,но не бил увлечен от тази професия и направил пълен обрат в живота си , като избрал професията на свободен художник! Имайки голям талант , той постигал бързо големи успехи! Днес живее в Ню Йорк със семейството си и негови клиенти са фирми като Майкрософт,Балантайс, Айвън и др. ,много големи писатели също са предпочели неговите илюстрации! Един успял съвременен художник! Вижте част от неговите картини:

anonymous
Чет, 21.06.12, 22:56
Днес ще се запознаем с един малко известен английски художник. Казва се Херберt Джейм Дрейпър/Herbert James Draper/(1863-1920).Родил се е в Лондон, завършил е Кралската академия в Лондон, после учи в Рим и Париж.Първоначално работи като илюстратор, но след като се жени и се установява, се специализира в сюжети от митологията , предимно гръцката.Докато е жив е известен художник , но после бива позабравен . Сега отново е преоткрит! Вижте част от неговите картини:

    Не знам каква митология го е вълнувала , но със сигурност в главата му е имало само гола жена. По точно две - едната наверно е била модела , а другата жена му! Така си мисля! Беспорно и двете са били много красиви и няма как да не са привличали мъжете, особено за времето когато не е имало минижуп. море с голи мацки , порно по списания и ТВ!

kookki
Чет, 21.06.12, 23:35
В сегашно време, с всичката голотия, порно и др., картините не впечатляват с модела - голям гъз, тесен гръден кош, малки цици, рамене и бицепси като на мъж и физиономия на селянка (пропуснах шкембето) ??? Ама те гъркините май са си такива . Аз харесах картините като цяло.
редактиран от kookki на 21.06.12 23:38
3246
Пет, 22.06.12, 13:35
Днес на мода са сухарите от fashion каналите. Скакалци хранещи се с нищо.
редактиран от 3246 на 22.06.12 13:39
anonymous
Нед, 08.07.12, 07:26
Eдин аржентински художник! Фабиан Перез/Fabian Perez/. Съвременник, много известен писател и художник. Роден в Буенос Айрес , но на 22 години се преселва в Италия ,после живее и в Япония,а в момента живее в Лос Анджелос.Рисува обикновено с бързозасъхващи акрилови бои , което позволява ,художникът да следва импулсите си. Преобладават енергични ,заредени със страст образи. Вижте някои негови творби! Наблегнал съм на женските му образи!

Много страст и любов в ТЕЗИ АРЖЕНТИНКИ!
Много страст и любов в ТЕЗИ АРЖЕНТИНКИ!

  Наистина много страст! Тангото и фламенгото на аржентинките е нещо от друго измерение! То и този мЪник Меси прави всичко с много страст и бързина! Изводът е : Каквото и да прави човек трябва да го прави с много емоция за да впечатлява!

phrozencrew
Нед, 08.07.12, 10:36
И тази заслужава да е в списъка:

Личи си, че мистър Fabian Perez разбира не само от рисуване !

anonymous
Вто, 10.07.12, 06:09
Фрозен, таза картина е една от най-хубавите му и се казва "Диамант", мисля че е от периода когато е живял в Италия и дамата е италианка предполагам.Ето различни дами от местата ,в които е живял:
Италианка от карнавала вьв Венеция
Италианка от карнавала вьв Венеция

Венецианска куртизанка
Венецианска куртизанка

Венецианска куртизанка
Венецианска куртизанка

  
 Това са италианките , а ето и японките:

Това е японката Мичико
Това е японката Мичико

Мичико с чадър
Мичико с чадър

   А ето и американките:

Сандра
Сандра

Луси
Луси

Лори
Лори

   И накрая : "Автопортрет с Моника"

      Бих искал да ви обърна внимание върху погледа на дамите! В повечето картини той е надолу , което значи че общуването на тези дами е с осезанието Така Перез подчертава тяхната чувствителност! При аржентинките тя е показна ,особено при танца, при японките ,тя е сдържана, при американките е ежедневие

stoqncho
Вто, 10.07.12, 07:08
Някой български художник няма ли да ни представиш?
anonymous
Вто, 10.07.12, 12:15
В тази тема съм показвал и български художници, макар и не много.Най-близък ми е Майстора, защото се доближава до моите кумири-импресионистите! За Майстора обаче има толкова много написано на български ,че едва ли с нещо мога да ви заинтригувам! А той е и най-близо до тази тема за цветовете с неговите цветни "експлозии"
anonymous
Чет, 19.07.12, 22:12
Един китайски художник! Много известен и обичан в Китай. Казва се Ци Байши /1860-1957 г./Творил е повече от 70 години и е оставил няколко десетки хиляди картини. Родил се е в много бедно семейство в дълбока провинция и сьс своя талант успява да стане директор на Академията за изящните изкуства. Освен художник той е още поет ,философ ,калиграф. В своето изкуство той спазва националните традиции, стилът му е изящен ,а и много пестелив. Използва няколко цвята , формата е или само загатната или изключително подробна, задължително картината е придружена и с мисъл, стих , поема.Но вижте негови картини:

  Мисля че с показаното може да се придобие представа за този уникален ,самобитен художник. Друго ми прави впечатление : Ако разгледаме комплексно темата ще открием как от импресионистите на запад ,където всичко е цветове , минем през Русия ,където пейзажите почти фотографско представя природата и стигнем до този художник с неговата оскъдна цветова гама!Може би има има някакъв паралел?

 PS Колко е хубаво да си говорим за изкуство, то прави хората добри, толерантни! Не може, хора пристрастени към изкуството ДА ПРАВЯТ ТЕРОРИЗЪМ ! Казвам го по повод на трагичните събития в Бургас! Бог да прости загиналите!

редактиран от anonymous на 19.07.12 22:19

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.