download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Цветовете, любимите- защо ли? Кои са най- добрите сьчетания?

Автор
Съобщение
anonymous
Вто, 24.07.12, 22:37
Един руски художник-Поленов Василий Дмитриевич (1844-1927). Макар че имам смътното усещане , че вече съм показвал нещо от него,но предвид неговата известност , винаги е малко.Според Чистяков-Поленов, Репин и Суриков - русская тройка!Самият художник казва : Пробвал съм да рисувам и портрети, и натюрморти и марина и пейзажи и т.н. , но най-добре моят талант личи при пейзажите!Художникът е пътувал много -Палестина,Египет, Мароко, Балканите ,включително и България, Европа и най-много из Русия.Неговите думи:"Струва ми се , че изкуството трябва да носи радост и щастие, противен случай то нищо не струва.В живота има толкова много пошлост и мръсотия, че само то може да ни бъде някаква утеха!" са най-точния израз за неговото жизнерадостно творчество!Вижте част от творбите му:
Долината на река в България
Долината на река в България

Руско село 1877 г.
Руско село 1877 г.

Пристън
Пристън

хугенот
хугенот

Изгорялата гора
Изгорялата гора

Портрет на еврейн
Портрет на еврейн

Големите пирамиди . Египет
Големите пирамиди . Египет

Венеция
Венеция

Парк в Нормандия
Парк в Нормандия

Истамбул
Истамбул

Ливан
Ливан

Мелница на река Вел
Мелница на река Вел

Московски двор 1878 г
Московски двор 1878 г

На лодка в Абрамцово
На лодка в Абрамцово

Партенон. Атина
Партенон. Атина

Преминаване на река Оят на връщане от мелница
Преминаване на река Оят на връщане от мелница

редактиран от anonymous на 24.07.12 22:39
anonymous
Пон, 30.07.12, 21:46
В темата " Да се посмеем" ,Пламен ми напомни за снимката в началото на темата! Тази снимка е правена някъде около 2005 г. Тогава след смъртта на майка ми някак си открих изкуството, живопистта. Бях изпаднал в някаква депресия и моята дъщеря ми подари един комп явно за да ме отвлече от тъпото ми състояние и чрез него усетих магията му. Преди изкуството беше православието с неговите икони,после някак си естествено дойде импресионизма. И в православните икони и при импресионизма е характерно необикновеното съчетание на цветовете!Така се роди и тази тема още повече че цветовете при мен има и тази история ,която съм описал в началото!Но снимката ми напомни за картините, които се виждат. Това е мое творчество то е по четири картини на тема "Дървото на живота в годишни времена " и "Река в годишни времена",стилът им е импресионизъм , а съчетанието на цветовете е взаимствано от стила на грузински монаси иконописци.Може би те са рисували и лечебната икона на Бачковския манастир. Когато Османските войски завладяват Византийската империя Православието се премества на североисток ,днешна Грузия, Украйна , Русия и тази стара грузинска школа е продължение на византийските иконописци с тяхните традиции!Миналата година жена ми каза ,че тези картини не подхождат на новия стил на апартамента ни и аз ги..продадох! Макар и на символични цени. Едната серия замина за Италия ,за младо семейство/да са живи и здрави/ а другата серия е някъде в Северна България. Уверен съм че моите картини са ЕНЕРГЕТИЧЕСКИ заради съчетание на форма и цветове ,а също така и по тяхната подредба! Дано да съм успял да внуша това , когато ги продавах!
   Затова сега ще ви покажа един английски импресионист, поради две причини- сега Великобритания е център на събитията и поради твърдението , че Англия като много консервативна страна трудно приема новостите , какъвто за времето е бил импресионизма! Това обаче има изключения и това е шотландският ипресионист Джеймс Кей/James Kay/ 1858-1842/ Родил се е в семейство на морски офицер, учи в Школата за изкуства в Глазгоу ,запалва се по импресионизма , който е модерен по времето ,когато учи и така през цялото му творчество!Участвува в много изложби в Англия и чужбина ,получава много награди и призвания!Вижте част от творчеството му:

   Да ,този художник е импресионист ,но не съвсем според мен! Стилът му да ,но най-важното съчетанието на цветовете, не! Може би той като човек израснал в мрачните ,магливи британски острови , няма способност да различава многообразието на цветовете и тяхното хармонично съчетаване!

stoqncho
Пон, 30.07.12, 22:29

RE: Цветовете, любимите- защо ли? Кои са най- добрите сьчетания?

” Бях изпаднал в някаква депресия и моята дъщеря ми подари един комп явно за да ме отвлече от тъпото ми състояние...
Това е мое творчество то е по четири картини на тема "Дървото на живота в годишни времена " и "Река в годишни времена",стилът им е импресионизъм... „

Ето че компютрите не били толкова лоши.

Само не намерих снимки на твоите картини в тази тема(поне в първите 4-5стр.), били казал къде точно ги има?

редактиран от stoqncho на 30.07.12 22:29
anonymous
Пон, 30.07.12, 22:39

RE: RE: Цветовете, любимите- защо ли? Кои са най- добрите сьчетания?

” Ето че компютрите не били толкова лоши.

Само не намерих снимки на твоите картини в тази тема(поне в първите 4-5стр.), били казал къде точно ги има? „

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  На снимката ми се виждат една част от "Четирите сезона на дървото"
stoqncho
Пон, 30.07.12, 22:59

RE: RE: RE: Цветовете, любимите- защо ли? Кои са най- добрите сьчетания?

” На снимката ми се виждат една част от "Четирите сезона на дървото"

Да, сега ги видях. Изглеждат хубави.

Не си ли ги снимал с фотоапарата?

tegote
Пон, 30.07.12, 23:44
Ако има ценители, може да закупите някоя картина (принтирана разбира се) на Kim Norlien. Не знам защо сте го прескочили...?

Постарал съм се да извлеча колкото може, всички негови картини, най-вече от неговия сайт.
Kim Norlien.zip (78.5 MB)

За други забележителни автори:
http://www.diary.ru/~Inhasa/?tag=30791&from=20
http://levkonoe.com/tag/cvety/page/5/

anonymous
Вто, 31.07.12, 08:21
Браво, те го те/ ама ник/! Някой от вас ,които са изкарвали лятото при баба и дядо, тези по навъзраст де, си спомнят може би картините на таблите на леглата, също разните кавьорчета. Това е така наречената на жаргон креватна живопис. Много години тази живопис е владеела сърцата на милиони хора и е отразявала идилията на техните мечти!
tegote
Съб, 04.08.12, 12:51
Наистина @bigiadri, лятото като дете съм живял на село, то си е град де, и до креватите наистина имаше такива картини, но от плат. Спомням си старинен пейзаж на улица с рекичка в града и мостче, а долу някой ловеше риба. Също имаме една с котенца в кошница и две са излязли да си играят с кълбо от конци. Художественото изкуство край няма. Сега обаче съм се запасил с 3D картини и нещо май са ми станали в повече, защото са около 8-9. Няма място!
anonymous
Вто, 07.08.12, 21:23
Една жена импресионист! И като всяка жена , тя е в крайност! Според мен , тя в нейните картини минава в такава крайност като преследва цветовете , че дори губи идеята! Това никъде при мъжете художници ипресионисти не съм открил до сега!Тази художничка се казва Berthe Morisot/ Берта Морисо!
Берта Морисо
Берта Морисо

   Вижте неини творби:

stoqncho
Пет, 10.08.12, 16:35
Стив Ханкс(Steve Hanks) е роден през 1949г. в Сан Диего, Калифорния. Не знам какво да кажа за него. Едва ли някой се интересува от биографията му. Много ме кефи как рисува водата, просто си нямам на идея как го прави.
Обича да рисува разголени женски тела, което си е трудна задача. И това ме прави негов фен.

Стив Джобс(ляво) | Стив Ханкс(дясно)
Стив Джобс(ляво) | Стив Ханкс(дясно)

Приличат си, нали?!

Сега малко творчество...

ВИДЕО С ОЩЕ ТВОРБИ -> http://youtu.be/Oqzz_-07PjA?hd=1

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.