download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Цветовете, любимите- защо ли? Кои са най- добрите сьчетания?

Автор
Съобщение
anonymous
Нед, 28.04.13, 20:55
Виллем ван Альст (Willem van Aelst, 1626-1683)- холандски художник, майстор на натюрморта. Учил се е във Флоренция,Италия. Картините му са предназначени за богати , използва много качествени бои. Дълго време е ползвал псевдоним "Птиче чучело",може би заради картините му с ловни трофеи,най вече птици.Днес творбите му са много известни и ценени от колекционерите.Вижте някои от тях:

anonymous
Вто, 11.06.13, 21:03
Луи Валта / 1869- 1952/ - френски художник постимпресионист, виден представител на течението фовизъм. Какво представлява това течение ? По -силни цветове , по-ярки , които да предизвикват по- силни емоции. Аз го разбирам ДИВ импресионизъм, то и превода от френски е такъв. Попитали друг известен представител на фовизма Матис , защо на дамата от картината му носът и е зелен , а той отговорил: Аз не рисувам дама, а картина ! По принцип дълго време тези художници не са били разбирани, дори на някои изложби са предизвиквали възмущение на публиката и критиката.
 Луи Валта е имал сравнително дълъг творчески живот , участвувал е много изложби, печелил е много награди , ценен е от колекционерите. Картините са изложени в много музей по света. Вижте няколко от тях:

anonymous
Нед, 23.06.13, 11:21
Скандинавски маринисти/художници рисували морето и кораби/! Един от най-ярките скандинавски маринисти е Херман Густав аф Силлен/ Herman Gustav Sillen-1857- 1908/ Той е швед , здраво свързан с морето и изобразяването му в неговите картини е много точно и правдиво доближаващо се до фотография. Показал е вечната борба на хората с морската стихия. Има и страхопочитание и много нежно чувство към морето !

   Ето и някои негови произведения:

  Не можем да сравняваме този шведски художник с Айвазовски , но и не можем да не кажем , че той има богата палитра, набито око , смела ръка!

anonymous
Нед, 14.07.13, 19:16
Художникът ,който най-добре рисуваше водата!
     Норвежкият художник Фриц Таулов/ Frits Thaulow/(20.10.1847- 05.11.1906) е художник -пейзажист, импресионист, най-известният от норвежката школа!Носител е на Ордена на Свети Олаф/Норвегия/, на Почетния легион/Франция/, на Ордена на Светите Мавриций и Лазар/Италия/, на Ордена на Нишан-ал-Ифтикар/Тунис/Във всички световни галерии има от неговите картини. А как е нарисувал водата, вие сами ще прецените!

    Красотата в природата е неизменно свързана с водата! Това е виждал и изобразил в своите картини този велик норвежки художник!

anonymous
Нед, 28.07.13, 07:33
Към колекцията от художници в тази тема , а те не са никак малко вече, ще добавя още един французин.Казва се Жан -Габриел Домерг/Jean-Gabriel Domergu, 1889-1962/Родил се е в Бордо там е учил най-напред живопис ,после в Париж в школа за изящни изкуства. В началото е рисувал пейзаж. Учил се е от художниците Адлер, Флеминг, Толуз -Лотерк, Дега. Станал е обаче известен , когато е започнал да рисува портрети, рекламни обложки на млади ,красиви френски" сирени" Моделите му са изключително балерини , повечето разсъблечени или полусъблечени,но има и портрети на светски дами. Позирали са му Жозефина Бекер, Джина Лобриджида, Бриджит Бардо.Утвърждава се като изключителен ценител на женската красота и е бил заобиколен от обаятелни, прекрасни модели, красивите жени на Париж!Вижте негови картини:

  Изящни дами!

anonymous
Пет, 09.08.13, 23:09
Преди да покажа поредната поредица от картини МОЛЯ ,АДМИНИСТРАТОРИТЕ ,АКО Е ВЪЗМОЖНО В ТАЗИ ТЕМА ДА НЕ СЕ ЧАКАТ 10 МНЕНИЯ И АВТОМАТИЧНО ДА СЕ НАПРАВИ НОВА СТРАНИЦА ,А ДА ПРЕЦЕНЯТ ТЕЖЕСТТА НА СТРАНИЦАТА и с цел по-лесното и отваряне да я правят по-малко тежка!
   Увлечени в някакви политически спорове и вместо като хората от белите държави да не се интересуваме от правителства и парламенти ние едва ли не започваме да се намразваме ,конфронтираме се - В СИЛА Е ОСНОВНАТА ФОРМУЛА: РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ! За да върне хармонията в човешките взаимоотношения измислено е изкуството!Само и единствено красотата прави хората по-добри, по-благородни! Тя ни кара да се отдалечим от ежедневието и да си кажем : ЗАЩО СМЕ ТАКИВА? ЗАЩО ОБРЪЩАМЕ ВНИМАНИЕ НА ЛОШОТО , А НЕ СЕ СТРЕМИМ КЪМ КРАСОТАТА И ХАРМОНИЯТА? НИМА Я НЯМА? Има я и тя е около нас , тя е в природата, в красивия стих, в чудесната музика или в едно прекрасно женско лице!Красиво женско лице, красива женска усмивка, красиво женско тяло - това са вечните мъжки стимули! Дори с риск да максимализирам , ЧОВЕШКОТО РАЗВИТИЕ СЕ ДЪЛЖИ НА КРАСИВА ЖЕНА! Не случайно всички ние казваме,че по-добрата половина на човечеството са жените!Красиви жени-ВИЖТЕ ГИ НАРИСУВАНИ:
  
Меланхолия
Меланхолия

Искреност
Искреност

Матилда
Матилда

Дама в бяло
Дама в бяло

Млада дама
Млада дама

Прелестна червенокоса
Прелестна червенокоса

Мисли край камината
Мисли край камината

Жена с гола гръд
Жена с гола гръд

Хранене на гълаби
Хранене на гълаби

Любовна напитка
Любовна напитка

Съседи
Съседи

Любовта побеждава всичко
Любовта побеждава всичко

Най-добрият приятел
Най-добрият приятел

Млада дама
Млада дама

    Красиво и увлекателно!

anonymous
Пет, 25.10.13, 20:45
Гюстав Курбе/ Gustave Courbet/ 1839-1877 - френски художник. Роден в семейство на фермери, учи в Художествена школа в Париж, прави етюди от натура, много време е копирал в Лувъра картини на велики художници. Едни от най-хубавите му картини са на млади жени сред природата и интериора. Един добър художник -реалист. Ето и малко от неговите картини:

anonymous
Вто, 26.11.13, 21:35
Ермитажа! Най-големият музей на изкуството в света! Над 3 милиона експоната! За да ги разгледа човек му трябват девет пълни години. Той е създаден от Екатерина Втора и тя казва: " Тази галерия е предназначена да и се наслаждавам само аз и...плъховете!"Няма велик художник, склуптор ,който да няма изложена творба в Ермитажа! За това според мен той е най-голямото богатство на Русия!Всички най-ценни творби на Ермитажа ги имам и за мен е огромно удоволствие да ги разглеждам ,слушайки хубава музика! Предлагам ви двама художника случайно избрани, единият е почитател на женската красота,въпреки че е женаКристина Робердсън , а другият Рейсдал на красивата природа:

anonymous
Нед, 10.08.14, 22:08
Отдавна не съм поствал в тази тема,не защото съм загубил интерес,не защото се е изчерпила,напротив имам много какво да покажа тук ,та аз съм се превърнал в един колекционер на художници и техните произведения и не знам някой в БГ да има по-голяма виртуална колекция от моята.Единствената причина е, че предвид на това картините ,които качвам са тежки и страниците много трудно се зареждат.Ако това се отстрани тази тема мога да я направя като най-богатата в БГ нета на художници и техните произведения,не че сега не е. Но както и да е!
 Сега мисля да ви покажа един малко известен испанси художник,който може да се определи като импресионист и за който обаче може да се каже , че неговото изкуство може да се нарече ОДА ЗА ПРЕКРАСНАТА ЖЕНА!За една единствена жена!Това е Реймундо де Медрасо-Гарета/Raimundo de Madrazo y Garreta/ (1841-1920).Повечето от картините му са на една единствена жена,негов модел,муза навярно любима,която се казва Алина Масон.Нищо не се знае за тази жена ,освен това което е нарисувал художника, а с какво тя е успяла да плени художника ние можем само да се чудим!
Алина Масон
Алина Масон

Алина Месон играе карти
Алина Месон играе карти

Алина Месон с ветрило
Алина Месон с ветрило

Алина Месон с китара
Алина Месон с китара

]

Портрет на Алина Масон в синьо
Портрет на Алина Масон в синьо

Портрет на Алина Масон опираща се на кресло
Портрет на Алина Масон опираща се на кресло

 Алина Масон с цветя
Алина Масон с цветя

 Алина Масон
Алина Масон

 красавица в резово
красавица в резово

маскарад
маскарад

след баня
след баня

флирт
флирт

редактиран от anonymous на 10.08.14 22:17
zlatena
Нед, 10.08.14, 23:01

RE: Цветовете, любимите- защо ли? Кои са най- добрите сьчетания?

” Единствената причина е, че предвид на това картините ,които качвам са тежки и страниците много трудно се зареждат.Ако това се отстрани тази тема мога да я направя като най-богатата в БГ нета на художници и техните произведения,не че сега не е. Но както и да е!
  „
Просто трябва да преоразмеряваш изображенията намалявайки ги като обем,за да се отваря страницата по-бързо.
Тоест да направиш resize image...
Примери взети от поста ти по-горе, смалени на 83 и 297 kb или размери по твое усмотрение:

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.