download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Цветовете, любимите- защо ли? Кои са най- добрите сьчетания?

Автор
Съобщение
karadzha
Пон, 11.08.14, 08:30

RE: Цветовете, любимите- защо ли? Кои са най- добрите сьчетания?

” Отдавна не съм поствал в тази тема,не защото съм загубил интерес,не защото се е изчерпила,напротив имам много какво да покажа тук ,та аз съм се превърнал в един колекционер на художници и техните произведения и не знам някой в БГ да има по-голяма виртуална колекция от моята.Единствената причина е, че предвид на това картините ,които качвам са тежки и страниците много трудно се зареждат.Ако това се отстрани тази тема мога да я направя като най-богатата в БГ нета на художници и техните произведения,не че сега не е. Но както и да е!
 Сега мисля да ви покажа един малко известен испанси художник,който може да се определи като импресионист и за който обаче може да се каже , че неговото изкуство може да се нарече ОДА ЗА ПРЕКРАСНАТА ЖЕНА!За една единствена жена!Това е Реймундо де Медрасо-Гарета/Raimundo de Madrazo y Garreta/ (1841-1920).Повечето от картините му са на една единствена жена,негов модел,муза навярно любима,която се казва Алина Масон.Нищо не се знае за тази жена ,освен това което е нарисувал художника, а с какво тя е успяла да плени художника ние можем само да се чудим!
Алина Месон играе карти
Алина Месон играе карти

Много хубави картини, Благо.
Давай ги в тоя размер; при по-компресирани файлове ще се изгуби много от красотата на багрите

karadzha
Пон, 11.08.14, 08:37

RE: Цветовете, любимите- защо ли? Кои са най- добрите сьчетания?

” Виллем ван Альст (Willem van Aelst, 1626-1683)- холандски художник, майстор на натюрморта. Учил се е във Флоренция,Италия. Картините му са предназначени за богати , използва много качествени бои. Дълго време е ползвал псевдоним "Птиче чучело",може би заради картините му с ловни трофеи,най вече птици.Днес творбите му са много известни и ценени от колекционерите.Вижте някои от тях: „

На тоя Вилем ван Алст не харесах нищо – просто не харесвам да гледам умрели птици и откъснати плодове
Друго си е птици в полет и градини с овошки, отрупани с плод
Тоя е майстор на морта, а не на натюрморта (но то си е май едно и също)

anonymous
Пон, 11.08.14, 09:59
Караджа и Златена, това са произведения на изкуството и най-добре е да се дават във възможно най-голям размер!Много от картините съм намалявал ,защото са с пъти по-голями от 1.5 мб. Има картини ,които някой може да иска да ги има на репродукции за това в тях е необходимо да има повече инфо.Тук в тази тема има всички най-известни картини в света!Тези картини струват стотици милиони долари.Примерно картините на един Рембранд общо могат да достигнат да кажем колкото БГ произвежда за една година!Около 50 милиарда долара! Куриозът е обаче ,че този велик художник е починал в пълна бедност! Такива ти ми работи!
 ПС. Дамата предполагам играе покер и се мъчи да подреди кента, не вярвам тогава да се е играело и то в Испания билот.
редактиран от anonymous на 11.08.14 10:03
редактиран от anonymous на 11.08.14 10:05
karadzha
Пон, 11.08.14, 10:05

RE: Цветовете, любимите- защо ли? Кои са най- добрите сьчетания?

” Караджа, това са произведения на изкуството и най-добре е да се дават във възможно най-голям размер!Много от картините съм намалявал ,защото са с пъти по-голями от 1.5 мб. Има картини ,които някой може да иска да ги има на репродукции за това в тях е необходимо да има повече инфо.Тук в тази тема има всички най-известни картини в света!Тези картини струват стотици милиони долари.Примерно картините на един Рембранд общо могат да достигнат да кажем колкото БГ произвежда за една година!Около 50 милиарда долара! Куриозът е обаче ,че този велик художник е починал в пълна бедност! Такива ти ми работи!
 ПС. Дамата предполагам играе покер и се мъчи да подреди кента, не вярвам тогава да се е играело и то в Испания билот. „

То и Ван Гог не е починал богат
Добре, че вече не мога да рисувам, та да не умра и аз беден

anonymous
Пон, 11.08.14, 10:21

RE: RE: Цветовете, любимите- защо ли? Кои са най- добрите сьчетания?

” То и Ван Гог не е починал богат
Добре, че вече не мога да рисувам, та да не умра и аз беден
 Е не всички са починали бедни имало е имного богати ,чийто наследства се оценяват на милиарди!
  Да допълна, тук всяка страница съдържа по 10 мнения,ако се коментират по често страниците ще бъдат по-леки ,но няма да имат по-богато съдържание /в смисъл картини/ .Най-добре е страниците в тази тема да имат по 5 поста ,което съм и предлагал ,но явно това е проблем!
anonymous
Пон, 25.08.14, 10:38
Реших днес да ви покажа един френски художник ,водят го салонен художник,импресионист ,казва се Жан Беро (Jean Beraud) (1848-1935).Той се е родил в Петербург /Русия/,защото баща му като склуптор е бил поканен да работи там.Когато четях неговата биография ми стана много ЧУДНО следното обстоятелство. След като се е родил заедно със сестра близначка и е имал още две по-голями сестри се наложило семейството му скоро да се върне в Париж,баща му внезапно починал.Това е било примерно около 1849-50 година. Поради това ,че децата са били малки според мен те са се върнали ПО СУША.Тогава обаче влакове не е имало,автомобили също ,остава само връшане с каляска/дилиджанс по американски/Като знам как се гледат малки деца, то тогава не е имало памперси,няма сухо мляко и т.н., то си е било много рисковано,просто не мога да си го преставя!
  Та този художник е трябвало да става адвокат за това е учил ,но след Френско-пруската война решава да стане художник. Рисува от малките кавенета до изискани парижки салони. Друго интересно е ,че той е като цяло известен художник ,но руснаците не са го харесвали и за това в Ермитажа няма негови картини,смятали го за много изкуствен !Е вижте ,го:
автопортрет
автопортрет

anonymous
Вто, 28.10.14, 06:04
Фредерик Чайлд Хасам/Frederick Childe Hassam 1859- 1935/ -американски художник импресионист.
 Този художник мнозина считат за бащата на американския импресионизъм. В началото бил илюстратор с акварел ,правил е и изложби с акварелни работи.През 1883 г заминава в Европа и обикаля Англия ,Холандия ,Франция , Швейцария ,Италия и Испания. Във Франция се запознава с работи на импресионистите Моне ,Писаро ,Сисле и Ренуар и до края на живота си рисува в стил импресионизъм. Прочува се с пейзажите от околностите на Ню Йорк и Нова Англия.Получава голяма известност ,творбите му са много търсени.Днес той е най-скъпо продавания американски импресионист.Вижте някой негови творби:

anonymous
Нед, 30.11.14, 19:49
Ще допълна темата с един много нежен американски импресионист.Казва се Роберт Джулиан Ондердонк/Robert Julian Onderdonk/(1882- 1922 г.)Роден е в Сан Антонио ,Тексас.Баща му е преподавател по рисуване и отделя време за подготовка по рисуване на сина си . На 19 години той е вече в Ню Йорк и се обучава при известни американски художници.Трудно се налага като художник ,изпитва постоянно финансови трудности ,но все пак успява да се наложи.Известен е като художник на сини хълмове!Вижте ги:
 Автопортрет
Автопортрет

                                         КРАСИВО!

редактиран от anonymous на 30.11.14 19:51
anonymous
Нед, 04.01.15, 17:38
В тази тема най -много съм писал за импресионистите!Импресионизмът е течението в изобразителното изкуство ,което е дало най-много шедьоври !Как се е зародил този обрат в изкуството? В края на 19 век река Сена е било любимото място за отдих на парижани. Имало едно място ,което те наричали " Жабарника" ,там са ходили и събирали интелектуалния елит на Париж. Там е било и любимото място на четирима млади художници ,Клод Моне/1840-1927/,Пиер Огюст Ренуар/ 1841- 1919/, Фредерик Базил/1841-1870/ и Алфред Сисле/1840-1899/.За тях всеки ден на "Жабарника" е бил обикновен пленер/рисуване на открито/. Там обаче всичко е било в движение и е трябвало да се нахвърлят бързи скици , които да се използват в последствие,не се е гледало да се очертават форми , цветовете не се преливали, всичко от близо е изглеждало като една цапаница , но от далече всичко си идвало на мястото.Непрекъснатото рисуване по този начин дало началото на това ново необикновено течение в живописта.От тези четирима основоположници на импресионизма сам дал достатъчно като картини и инфо ,единствено за Базил няма. През 1870 започва Френско-пруската война Базил като доброволец загива от снайперски куршум и поради тази причина той има много малко картини около 50-60 и повечето са в частни колекции. Ето и единствената картина ,която имам:
Семеен портрет- 1867г.
Семеен портрет- 1867г.

anonymous
Съб, 31.01.15, 21:47
Един украински художник,казва се Юрий Клапоух/ама фамилия/ ,съвременен художник.Роден е в Харков през 1963 г.Завършил е в Москва ,а от 1993 г. е професионален художник. Темите на неговото изкуство са класически портрет,пейзаж и битови теми. Картините му са в колекциите на много музеи и частни колекционери по света. Вижте го:

?????
?????

?????
?????

  Безспорно талантлив художник , е понякога има малко странно вдъхновение , но животът е пъстър!

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.