download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

ubuntu съвети

< 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 >

Автор
Съобщение
океан
Пон, 31.12.12, 08:56

RE: RE: ubuntu съвети

” Наистина не разбирам...За да стигна от лаптопа до настолния(с ХР и през рутер) трябва първо да споделя папка от лаптопа към настолния ли?
 Между другото пак счупих линукса - инсталирах Cardapio и това пак не беше както трябва(като в онази руска поговорка"Хотелось как лучше")... „
Нещата доста са променени.
Не ти трябва нищо за да споделиш или да четеш споделено в локална мрежа с Минт.Просто десен бутон на папката и споделяне. За четене от старт менюто мрежа и четеш споделеното.

За да го види уиндоус името на мрежата трябва да е еднакво на двете машини ,но линукс вижда всички имена на мрежи.

редактиран от океан на 31.12.12 09:01
stiliyangr
Пон, 31.12.12, 10:24

RE: RE: RE: ubuntu съвети

” Нещата доста са променени.
Не ти трябва нищо за да споделиш или да четеш споделено в локална мрежа с Минт.Просто десен бутон на папката и споделяне. За четене от старт менюто мрежа и четеш споделеното.

За да го види уиндоус името на мрежата трябва да е еднакво на двете машини ,но линукс вижда всички имена на мрежи. „

 Десен бутон на коя папка? Да допуснем, че искам връзката да е само в едната посока - чрез лаптопа да мога да изтеглям файлове от компютъра. При мен в прозореца "локална мрежа" виждам иконата на компютъра, но като цъкна на нея ми излиза съобщение "Няма достъп до този ресурс". Доколкото разбирам връзката се прекъсва някъде, нещо пречи. Проблем ли е, че името на мрежата в ХР съм го написал с главни букви? В прозореца на "самба" го написах пак с главни, но то после си ги преобразува в малки букви...
 П.П. Има ли начин да се поправи счупеният линукс от инсталационният диск или трябва за пореден път да преинсталирам?
океан
Пон, 31.12.12, 12:23

RE: RE: RE: RE: ubuntu съвети

” Десен бутон на коя папка? Да допуснем, че искам връзката да е само в едната посока - чрез лаптопа да мога да изтеглям файлове от компютъра. При мен в прозореца "локална мрежа" виждам иконата на компютъра, но като цъкна на нея ми излиза съобщение "Няма достъп до този ресурс". Доколкото разбирам връзката се прекъсва някъде, нещо пречи. Проблем ли е, че името на мрежата в ХР съм го написал с главни букви? В прозореца на "самба" го написах пак с главни, но то после си ги преобразува в малки букви...
 П.П. Има ли начин да се поправи счупеният линукс от инсталационният диск или трябва за пореден път да преинсталирам? „
Всяка папка,която искаш да видиш от другата машина трябва да е споделена .Няма значение линукс или уиндоус.Съответно маркирана за споделяне.Ако теглиш от линукс ,той вижда всички имена на мрежи.Но ако теглиш от уиндоус имената трябва да са еднакви за да видиш мрежата или търсиш машината по IP адрес.За уиндоус конфигурирай мрежата през инсталиране на мрежа в дома.
Счупен линукс? не знам какво е счупено. Ако можеш отвори резервната сесия.Чрез инсталационен диск става но времето е почти колкото нова инсталация.
Ползвай акронис за тази цел.С него за10 мин. имаш чисто нова операционна система.
Ако ти трябва само в едната посока ,споделяш само това,което искаш да бъде изтеглено от другата машина.На линукса при споделяне маркирай и Достъп на гост /за хора без акаунт/
Ако от линукса не можеш да отвориш споделеното на уиндоус ,то проблема е в уиндоуса.
редактиран от океан на 31.12.12 12:32
редактиран от океан на 31.12.12 13:00
stiliyangr
Пон, 31.12.12, 13:31
В System properties - Remote - Remote Desktop пише, че за да се свържат отдалечени потребители към този компютър, трябва потребителският акаунт да има парола. В моят случай няма. Иначе съм сложил отметка за разрешаване на достъп и отделно в ХР съм споделил две папки. Преди връзката беше между два настолни с ХР директно по жицата и без рутер. И там имаше някои проблеми - не можех да вляза от Network Places - но като напишех адреса с цифри ставаше.
 Относно линукса - инсталирах онова меню през терминала, добавих го в панела - оказа се, че не е каквото очаквах - не видях в настройките смяна на клавишната комбинация. Рестартирах графичната среда и след това линукса се зарежда донякъде - вижда се логото със зелени точки отдолу, после се появява и курсора, но не реагира на нищо. Дори бутона за изключване трябва да го задържа дълго за да сработи.
океан
Пон, 31.12.12, 13:44

RE: ubuntu съвети

” В System properties - Remote - Remote Desktop пише, че за да се свържат отдалечени потребители към този компютър, трябва потребителският акаунт да има парола. В моят случай няма. Иначе съм сложил отметка за разрешаване на достъп и отделно в ХР съм споделил две папки. Преди връзката беше между два настолни с ХР директно по жицата и без рутер. И там имаше някои проблеми - не можех да вляза от Network Places - но като напишех адреса с цифри ставаше.
 Относно линукса - инсталирах онова меню през терминала, добавих го в панела - оказа се, че не е каквото очаквах - не видях в настройките смяна на клавишната комбинация. Рестартирах графичната среда и след това линукса се зарежда донякъде - вижда се логото със зелени точки отдолу, после се появява и курсора, но не реагира на нищо. Дори бутона за изключване трябва да го задържа дълго за да сработи. „
Явно се е повредил .Ще трябва да преинсталираш.Като преинсталираш за споделянето на папки не прави нищо друго освен споделяне на папката и определяне правата.Самва си е направен както трябва и не му трябват настройки .Нито пък други програми.На ундоус задължително мини през инсталиране на мрежа в дома и малкия бизнес.Мисля,че така беше кръстена опцията.И рестарт на машината.
Remote Desktop Си е друга програма и няма нищо общо със споделяне на папки.Така че не гледай там.
редактиран от океан на 31.12.12 13:48
stiliyangr
Пон, 31.12.12, 16:07
Забелязвам нещо странно. Искам например да сваля Sabayon от там. И виждам само amd64. Това означава ли, че в даденият сайт има нещо, което следи от какъв компютър се тегли? На настолния съм с АМД, но лаптопа е с интел - това ще бъде ли проблем?
svilen73
Пон, 21.01.13, 11:56
Да не пускам нова тема някой да има идея кои пакети съм пропуснал при инсталация че ми липсват някой неща на десен бутон.
Няма форматиране на устройство и безопасно изваждане на USB .
океан
Пон, 21.01.13, 12:39

RE: ubuntu съвети

” Да не пускам нова тема някой да има идея кои пакети съм пропуснал при инсталация че ми липсват някой неща на десен бутон.
Няма форматиране на устройство и безопасно изваждане на USB . „
За форматиране и при мен няма .За безопасно махане при минт си го има по подразбиране.
zlatena
Пон, 21.01.13, 19:59
Трябва да ги имаш.

svilen73
Пон, 21.01.13, 20:21
Няма го !

< 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.