download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Проблем с флашка - Removable Disk

<1 2 >

Автор
Съобщение
anonymous
Пон, 19.04.10, 19:36

RE: Проблем с флашка - Removable Disk

ven300 , прочети инструкциите на човека , който дава линка към програмата . Изрично се споменава:

Честно казано не вярвам да помогне . Успех ! „

Да, малко след това забелязох. Напредъка е нулев.. Както и да е, ще я занеса на един познат да и погледне чипчето, хем ще ми каже дали е за боклука. Иначе имам още една, пак кингстън 8GB и си работи без проблем

soft-support
Пон, 19.04.10, 19:41
Проблема най-вероятно се дължи на NTFS формата.
Много флашки и други преносими паметоносители започват да правят проблем при форматиране в този формат.
Опитайте да я преформатирате в FAT32.
tegote
Вто, 20.04.10, 10:35
Ако ще купуваш флашка - това трябва да бъде PQI - Cool Drive U339, има ключе за заключване, супер луксозна изработка, гладка, лакирана повърхност, плътна капачка, сякаш са я оразмерявали с точнос 1/1000 от милиметъра, скорост на прехвърляне никога не ми прави впечатление. Не пада по-долу от Kingston, даже напротив! Аз съм един от тези, който имах Kingston, с който проплаках! Да не повярваш. Уж за надежден съм го взел! Препоръчвам ти само да не я търгуваш през интернет, където в момента виждам тези фантастични цени от 125 лева! Аз си я купих 16 GB от магазина за 68 лева, 65 лева! Колкото цената на Kingston. Има си връвчица нишка и плетено въженце с халка за ключодържател. Което не го ползвам, за да не я ожуля. Освен да я дърпам с вравта... Страшна е, ще ме боготвориш след като си я вземеш!!!

galkamalka
Вто, 20.04.10, 11:40
Умните уиндоуси нямаха ли едно ключе за спиране на яката опция-HKEY_LOCAL_MACHINE\System\
CurrentControlSet\Control \StorageDevicePolicies, десен клик върху WriteProtect и както следва 0-изключено и 1-включено....а ако го няма може да се създаде.
Според мен обаче трябва да се изтрие sdb1, сичко във флашчето се трие с нещо стойностно като GParted (Live CD) например. Delete. След това отново се създава fat32 партишън...ако не е загинала вече от NTFS-а де
Имам 6 броя Kingston/Transcend светкавици защото цената за тези скорости на работа, размер и качество е направо нищожна. Според мен са изключително качествени за това и само за тях се харча.
редактиран от galkamalka на 20.04.10 11:56
phrozencrew
Вто, 20.04.10, 16:35
Галке, де одиш кат та няма?
Мара!
phrozencrew
Вто, 20.04.10, 19:00
Галка с коментара си ме накара да се поразровя и да направя някои тестове с една стара флашка Transcend JF 4Gb, която беше нечетима за Windows и Ubuntu. Оказа се, че с parted/gparted нищо не постигнах. Но пък докато се рових намерих онлайн инструмент на сайта на transcend:
Online Recovery Tool - recover Transcend Flash Drive JetFlash
Този странен инструмент започна да цикли върху флашката ми и каза, че форматирането се е провалило, но пък се появи иконка в Windows Explorer. Кликнах на нея и дадох Format. Е, получи се! С този инструмент могат да се възстановяват Transcend флашки! Добре, че не я строших! Интересно дали може да възстановява и други марки.
plamil
Сря, 21.04.10, 12:04
Докато се ровичках из нета, попаднах на една статия: Sozdanie_CD__Ha_usb.doc
От там си изтеглих инструментите, и успях да спася една Кингстон 4 Гб, чрез форматиране на ниско ниво.
А после си я разцепих на 2 части - CD и HDD, като в частта за компакт диск си сложих WinXP_SP3.
galkamalka
Сря, 21.04.10, 13:31

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.