download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Те потребителите са само за ядене

<1 2 3 4 5 6 7 >

Автор
Съобщение
tegote
Чет, 29.04.10, 01:31
Ето моето предложение. Обърнете внимание, че има сайтове, чиято политика е пълно и свободно споделяне на линкове и връзки към разни сървъри, предложени от потребителите. Предложението ми е сигурна печалба и е следното. За достъп до услугите на сайта да се заплаща както до сега и сайта да стане по-свободен, като условието е да има Wares връзки на всяка програма за бедните хора, които търсят това, което не намират тук.
Някъде предлагат повече, без нужда от финансиране, а вие предлагате по-малко, а вземате пари.
soft-support
Чет, 29.04.10, 01:32

RE: Те потребителите са само за ядене

” Някъде предлагат повече, без нужда от финансиране, а вие предлагате по-малко, а вземате пари. „

Къде предлагат повече в България? Стана ми интересно.

tegote
Чет, 29.04.10, 01:41

RE: RE: Те потребителите са само за ядене

” Къде предлагат повече в България? Стана ми интересно. „
За съжаление идентичен сайт като Д.БГ няма у нас, но има при чужденците. Вижте например наши торент тракери как преживяват само от реклами... Те ще оцелеят. Потребителите са там. Както и да го гледаш, едно и също получаваш. Това, което човек търси, това си го намира. Въпросът е само от къде. Съжалявам ако засягам нечий интерес, но българите не сме като европейците с големите пари.
soft-support
Чет, 29.04.10, 01:59

RE: RE: RE: Те потребителите са само за ядене

” За съжаление идентичен сайт като Д.БГ няма у нас, но има при чужденците. Вижте например наши торент тракери как преживяват само от реклами... Те ще оцелеят. Потребителите са там. Както и да го гледаш, едно и също получаваш. Това, което човек търси, това си го намира. Въпросът е само от къде. Съжалявам ако засягам нечий интерес, но българите не сме като европейците с големите пари. „

Тракерите са популярни главно заради нелегално съдържание. Ако сравняваш България с Европа отчети факта, че там подобно нещо е много по-трудно осъществимо и от към сухата статистика, тук е най-голямото пиратство.
И въпреки това реалността е, че повечето потребители си търся програмите тук (в безплатния режим без премиум) и когато намерят желаното нещо в Download.bg отиват да си го дръпнат кракното от тракерите. В този ред на мисли този сайт си пак е използван.
А това "българите не сме като европейците с големите пари" направо е типичен пример за манталитета ни!
1.66лв за месец ли са "големите пари"???
След като сам признаваш, че Download.bg са най-големите и нямат аналог у нас, едното левче ли ще те спре? Разликата между нас и европейците е манталитета. Значи човек може да си купи кутия цигари за над 4лв, която стига за няколко дни, но 1,66лв му е скъпо?
За мен проблема на D.BG не е в платения достъп, а в родния манталитет. Много сънародници разсъждават повърхностно и затова премиума едва ли е много печеливш или поне много по-малко отколкото би бил в една европейска страна.

tegote
Чет, 29.04.10, 02:13
Не става дума за парите на премиум достъпа. А за това, че потребителите със смешни заплати тичат на други места да проверят дали програмите имат краци. Обаче най-великолепното нещо, на което изключително много се радвам, е че Д.БГ пази старите релийзи на програмите, такъв аналог няма по света, ние сме единствените! Не един път ми се е налагало да търся стар релийз, който никъде другаде няма! Не възразявам за нищо, добре си е така, нека продължава, щом е наред всичко. Аз не се оплаквам!!!!
spursy
Чет, 29.04.10, 02:19
Политиката ни е да се съобразяваме с закона. Очевидно е, че това ни носи много повече негативи, но се стараем да сме принципни. На сървърите на Download.BG няма да намерите пиратски софтуер, но за сметка на това предлагаме удобно подредени близо 13 хиляди безплатни програми. Много правилно tegote отбелязва, уникалната възможност за сваляне на десетки хиляди предишни и по-стари версии на всеки продукт. Никой не се замисля колко сървърно пространство и ресурс изисква това, но по-големия проблем е премиума.
редактиран от spursy на 29.04.10 02:20
kookki
Чет, 29.04.10, 07:48
Аз пък виждам положителни страни от премиума ,колкото и странно да звучи. Сега си свалям програмките без да се чудя какъв ли вирус ще лепна. Преди премиума McAfee отбелязваше Download.bg в червено , а сега е в зелено, защото Зелените проверяват качваните програми. А и откакто е премиум и сме по малко ,някак си потребителите които сме тук станахме по-сплотени и изчезна заяждането, спама и обидните постове - това ме дразнеше преди. Пък и мога да споделям с вас по-лична информация с мисълта ,че ще я видят ограничен кръг от хора (като клиповете със стрелбата да речем).
Реално хората които се противят на премиума не плащат нищо, защото им е подарък, като изключим Галка-малка
angelicstar
Чет, 29.04.10, 14:52
Ами не вярно. След премиума сайтът се скапа. Във форума сме все едни и същи хора. Все едни и същи парцали преплакваме. Беше форум стана блато. Все тия същите жаби си квакаме все същото ква-ква.
Ами хубаво, като го няма вече списанието съм съгласна да си плащам, както едно време си купувах списанието. Ама трябва да се плаща само за съдържанието, дето си е като за списанието. Разните статии, новини и програми. Съдържание, създавано от потребителите трябва да си е безплатно. Става дума за коментарите на програмите, форума и чата. Иначе излиза, че хем някой създава съдържание хем не му плащат за него, ами той трябва да си плаща. На това му викат експлоатация.
И какво ми дреме че имало 13 хиляди програми като с тая скапана търсачка все едно че ги няма. Първо направете поне търсачка като хората и после врънкайте хората за кинти. Да знае човек за какво плаща. Всеки може да си намери което му трябва през Гугуто. Ама Гугу не ми иска да плащам. А тука търсачката за нищо не става ама се плаща и за нея. На това му викат измама.
Направете качествен продукт и тогава му искайте пари!
И само за това, дето вие си го правите. За това дето ние го правим нямате право да искате да ви плащат на вас.
Като му дойде времето може и да почна да ви плащам, даже и повече от 1,66. Ама за реална работа, не да ме експлоатират и да ме юдят.
insecteater
Чет, 29.04.10, 15:32
Нали ако качваш програми, статии, новини и ти се удължава премиума. Създаваш продукт който предоставяш да се ползва и не се налага да плащаш за премиум - т.е. има отплащане. Разбира се ако се действа рентабилно а не отгоре - отгоре. Механизма е налице. Според мен е добре измислено - имаш принос и си ползваш безплатно - не се занимаваш с пари. Нямаш принос и си плащаш. Разбира се не всичко е перфектно (то и няма перфектни системи) - визирам доста полезни теми във форума, които не са като статии и не носят дивиденти на създателите им (напрimer теми на shaman, phrozen и най вече bigiadri) но и така замисълът си е добър.

Чудя се на spursy как написа толкова сдържан коментар спазващ рамките на добрия тон!

Мога да се съглася с теб само за търсачката

П.П. Как можах да забравя - има я и темата "честит .... " в който един сладур от време на време снася интересна информация за текущия ден

редактиран от insecteater на 29.04.10 15:42
spursy
Чет, 29.04.10, 16:23
Всяка от полезните теми (напълно съм съгласен, че има доста такива) може да бъде предложена като статия от автора й. След като я публикуваме, създателя ще получава допълнителен премиум спрямо четенията и интереса към статията му.
Всяко предложение за статия трябва да е авторско, а не копирано някъде от интернет! Нека и текста и снимките в статията са изцяло ваше дело.

<1 2 3 4 5 6 7 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.