download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Те потребителите са само за ядене

<1 2 3 4 5 6 7 >

Автор
Съобщение
shaman
Чет, 29.04.10, 18:19

RE: Те потребителите са само за ядене

” . . . Според мен е добре измислено - имаш принос и си ползваш безплатно - не се занимаваш с пари. Нямаш принос и си плащаш. Разбира се не всичко е перфектно (то и няма перфектни системи) - визирам доста полезни теми във форума, които не са като статии и не носят дивиденти на създателите им (напрimer теми на shaman, phrozen и най вече bigiadri) но и така замисълът си е добър . . .
Здрасти Ган4о, това което снощи написах исках да прозву4и малко по разли4но, но ми се струва,4е се интерпретира погрешка.Вината донякъде е моя, тъй като не го подреди правилно.
Предполагам в момента, 4е като 4етете това, което съм написал по назад, някой от вас ще си помислят ""-Абе тоя да не иска да му плащат от Download.BG"". Никога не съм се стремял и целял да полу4авам някакви средства или дивиденти от този сайт.
Някой хора не знаят, но преди време полу4их предложение, на което изри4но отказах и под4ертах, 4е вси4ко което искам да правя е ако може да съм полезен.Искам да остана свободен потребител, който да има правото да пише свободно, който да може да се изказва свободно, и който не желае да полу4ава и един лев.Така 4е, това което аз правя не е с цел да извлека някакви ли4ни дивиденти от D.BG.Ако някой има амбициите, 4е това което е написал, трябва да му се заплати, моля да си заяви стремежа.
Аз просто съм открит 4овек и понякога казвам това, което ми е на устата( те за това и критикар ми казаха веднъж).
А ина4е, колкото и да го отри4ат някой от вас, сайта наистина замира.Не знам, колкото и да твърдят някой, 4е посещаемостта е както преди, аз си правя една по проста сметка.Например, набелязвам си няколко програми и следя в следващите няколко дни, колко пъти е са посетени и свалени(не става въпрос за обсъждани).
Колкото по-малка е цифрата, това говори, 4е толкова по-малко хора са цъкнали в търса4ката и са се насо4или то4но от тук да я теглят.Но, както казах,това си е мой на4ин, който не дава тази инфо-я, която е всъщност.То другия на4ин е и като следя програмите, които съм ка4ил, колко пъти са били свалени, но пък на тях не се уповавам, тъй като са една прашинка, в сравнение със вси4кия софтуер и не са и от най-полезните де.
Ето един примерен вариант:

_____________________________
In The Hands of The Shaman ®

phrozencrew
Чет, 29.04.10, 19:17

RE: Те потребителите са само за ядене

” Всяка от полезните теми (напълно съм съгласен, че има доста такива) може да бъде предложена като статия от автора й. След като я публикуваме, създателя ще получава допълнителен премиум спрямо четенията и интереса към статията му.
Всяко предложение за статия трябва да е авторско, а не копирано някъде от интернет! Нека и текста и снимките в статията са изцяло ваше дело. „
Верно ли?! Значи мога да си цъкна няколко теми като статийки, ако се одобрят де? Например тая тема за собствената фукция в Excel дали мога вече да я представя като статия? Ако завърша и темата за Linux Bash програмирането и то ли може да стане за статия? А защо не и темата за разбиване на WinRar парола.
Мисля, че dhtj може спокойно да публикува като статия една много интересна тема, само трябва да я преименува на Описание на някои от най-популярните Linux приложения. Тази тема не бива да потъва в дълбокото на форума.
ПС: А подсетих се и за още една, в която ми помогна и insect - Proxy Servers List или анонимноста в интернет.
редактиран от phrozencrew на 29.04.10 19:21
dhtj
Чет, 29.04.10, 19:29

RE: RE: Те потребителите са само за ядене

” Мисля, че dhtj може спокойно да публикува като статия една много интересна тема, само трябва да я преименува на Описание на някои от най-популярните Linux приложения. Тази тема не бива да потъва в дълбокото на форума. „
Ти даде идеята за тази тема, по-честно ще е ти да я предложиш за статия
phrozencrew
Чет, 29.04.10, 19:36

RE: RE: RE: Те потребителите са само за ядене

” Ти даде идеята за тази тема, по-честно ще е ти да я предложиш за статия
Ти се погрижи за реализацията, така че темата си е твоя. Една идея е нищо, ако няма кой да я осъществи, а ти положи доста труд за да я направиш реалност.
танясекс
Чет, 29.04.10, 22:03
И аз съм за безплатен форум. Всичко друго нямам нищо против да си е платено, ама форума си е тъпо
boy4o
Чет, 29.04.10, 22:07

RE: Те потребителите са само за ядене

” Нали ако качваш програми, статии, новини и ти се удължава премиума. Създаваш продукт който предоставяш да се ползва и не се налага да плащаш за премиум - т.е. има отплащане. Разбира се ако се действа рентабилно а не отгоре - отгоре. Механизма е налице. Според мен е добре измислено - имаш принос и си ползваш безплатно - не се занимаваш с пари. Нямаш принос и си плащаш. Разбира се не всичко е перфектно (то и няма перфектни системи) - визирам доста полезни теми във форума, които не са като статии и не носят дивиденти на създателите им (напрimer теми на shaman, phrozen и най вече bigiadri) но и така замисълът си е добър.
... „
 
Вероятно разбираш как сам си противоречиш.
 
Съдържанието на сайта далеч не се изчерпва само с програми, статии и новини (впрочем, доколкото ми е известно, публикуваните новини не носят никакъв бонус, при все че не мога да го твърдя безусловно). Сам казваш, че постовете на Шамана и Биги заслужават по-справедлива оценка. И, не зная, - може да се заблуждавам - но за да качваш програми и да предлагаш статии трябва първо да си платиш за съответната форма на достъп. Хъм...мм.м...
 
Изпитвам известно любопитство относно причината чатът да е свободно достъпен, макар там да се раждат предимно празни дрънканици и - в същото време - форумът, където се генерират (все по-рядко, уви) ценни неща да е под ограничение.
(стига да отхвърлим вулгарната хипотеза, че чатът е просто червейчето на въдицата)

Бих се примирил с нещо такова: качваш програми, имаш свободен достъп до програмите; пишеш статии, имаш достъп до статиите; и пр. Но не разбирам поради каква необходимост е задължително да те принуждават да извършваш финансови операции, за да получиш правото да зададеш елементарен въпрос във форума.
 
Като се замисля, един кадърен адвокат би могъл да направи добри пари (възможно ли е парите да бъдат "добри") само като тръгне да съди ДБГ за дискриминация по имуществен ценз на правата за достъп до информация и на свобода на словото.
 
(а-а не и свободата на словото! - сега загрях защо чатът е оставен свободен )

anonymous
Чет, 29.04.10, 22:15

RE: Те потребителите са само за ядене

И аз съм за безплатен форум. Всичко друго нямам нищо против да си е платено, ама форума си е тъпо

Не мислиш ли че по този начин ще се завърнат спамерите..... Въпреки че форума ще се оживи...

boy4o
Чет, 29.04.10, 22:23

RE: RE: Те потребителите са само за ядене

” Не мислиш ли че по този начин ще се завърнат спамерите..... Въпреки че форума ще се оживи... „

Спамери, спамери... Като искаш да яздиш кон ше му търпиш и спонтанното отделяне на храносмилателни газове.

танясекс
Чет, 29.04.10, 22:29

RE: RE: Те потребителите са само за ядене

” Не мислиш ли че по този начин ще се завърнат спамерите..... Въпреки че форума ще се оживи... „

Аз пък не знам форум , без модератори, които всекидневно следят, за подобни гадинки ( освен тука де )

kookki
Чет, 29.04.10, 22:36
Кой знае каква скука ще настане като започнат да изтичат премиумите . Сигурно половината стари потребители ще се изгубят.

<1 2 3 4 5 6 7 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.