download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Те потребителите са само за ядене

<1 2 3 4 5 6 7 >

Автор
Съобщение
anonymous
Пет, 30.04.10, 21:42
Единственото решение за ДБГ е в края на всяка година да публикува финансовия си резултат . Да бьде всичко прозрачно ,тогава няма да има страсти!СТАНЕТЕ ПУБЛИЧНИ!
phrozencrew
Пет, 30.04.10, 22:36
какче, това това убаво, дето предлагаш да паднат задръжките, ам кой ще обира парсата на спамерите? Аз модератори на темите неща! Категорично го завявам! Прекалено са субективни, нагли и безчовечни. За едно "ба*ти" или плюнкане срещу политическите лидери директно получаваш бан. А сега се позволява дори и ангелчето да си изразява про-комунистическите утопии. Макар, че е малка и не разбира какво е утопия, но това е друг рейс. В момента съм виждал банове само за доста реакционни теми и мнения. Макар, че това го постигнахме заедно и евала че ни чуха. Доста голяма слушаемост има в екипа, макар и да не пишат много във форума. Оценявам с 6-ца тази промяна!
какче, ти предлагаш сайта да се издържа отново от книжното списание ли? Или ти ще им станеш спонсорка? Всъщност можеш и не точно материално да помогнеш. Предполагам, че ще изслушат едно босновано бизнес предложение за бъдещето на сайта. на мен също би ми било интересно да разбера конкретните ти виждания, макар, че връщането на хартиения вариант на Download.bg някак си не се вързва с бъдещето планетата и въобще.
spursy
Съб, 01.05.10, 00:11

RE: Те потребителите са само за ядене

” Абе дотук всичко само още повече ме убеждава, че философията на Д.БГ е само "вземи парите и бягай".

Не получих никакъв друг отговор на първоначалния въпрос за премахването на тая вредна за всички потребители практика. Единственият отговор е в смисъл "На нас така ни харесва и така ще си я караме". Това ако му викате смислен отговор, не знам.

Макар и малко почва да ми става досадно да дъвчем едно и също. И двамата знаем, че никога няма да получиш отговора в този вид в който го искаш и затова и няма да приемеш всеки друг.
Надявам се за последно:
Download.BG изповядва политика на самофинансиране. Сайта сам трябва да генерира печалби, които служат за покриването на разходите му. Разходите свързани с подобен голям проект не са никак малко, но няма да влизам в детайли. Който не вярва нека сам опита с подобно начинание.
Взето е решението да предоставим платен достъп, но на символична цена за да може всеки желаещ да си я позволи. Така сме отхвърлили другия вариант за финансиране свързан с множество реклами, разположени навсякъде, по всяка една страничка, подскачащи, изскачащи, святкащи и т.н. Втория начин генерира и по-малък (несигурен) приход, което 100% щеше да се отрази върху качеството на съдържанието на сайта!

Романтичните идеи подобен проект да се развива безплатно и на доброволни начала с безвъзмезден труд са абсолютно неприложими на практика!

Вече съм напълно съгласен с мнението, че проблема не е толкова в платения достъп, колкото в мрънкавщината на българина и типичния за нас манталитет.
Оставили сме според мен доста добри възможности, всеки желаещ да допринася за сайта и така да получава премиум без да плаща. Пак обаче недоволство?
Нито цената е непосилна, нито липсват други варианти, но винаги се намира някой да мрънкоти. Съжалявам, че ще ви разочаровам за пореден път, но взехме решение да се развиваме и Download.BG да продължи да съществува, макар и не толкова посещаван. Който смята, че е трябвало да спрем сайта (или поне да го занемарим драстично), вместо да му искаме левчето, може спокойно да спре да ни посещава и моля да спре да мрънка. За всички останали, които оценяват това което им осигуряваме срещу тази "непосилна такса", можем само да благодарим за подкрепата! Download.BG съществува заради вас и благодарение на вас!
Ще се постараем да не ви разочароваме и ви обещаваме развитие, благодарение единствено на подкрепата ви!

kookki
Съб, 01.05.10, 08:02
Ако сайта се наблъска с разни рекламни флашчета ,качеството наистина ще е много по-лошо. Сега страниците ми се отварят със скороста с която се и затварят.
Реално кафе и кола в кафене са по-скъпи от премиума и ако го няма, форума ще се напълни с теми в стил : Как да си изгася компа - пробвах от щепсела ,но не ме кефи . Сега повечето обсъждани въпроси са съдържателни и има какво да се научи от тях.
Единственото нещо което трябва да се подобри е търсачката.
angelicstar
Съб, 01.05.10, 12:57
Ами не е въпросът, че има платен достъп. Въпросът е, че заради него се скапа сайта. Взели били решение да се развиват! Ама се развивате назад.

Това е въпросът. Не е някакво "мрънкотене" а основателно недоволство дето съсипахте готиния сайт.

Казах вече, както си купувах 1 време списанието, така и сега мога да си плащам. Ама платеният достъп отблъсква хората и сайта стана на мочур! Вечно старите муцуни си предъвкват старите теми и за какво? Стана тъпо.

soft-support
Съб, 01.05.10, 22:50

RE: Те потребителите са само за ядене

” Ами не е въпросът, че има платен достъп. Въпросът е, че заради него се скапа сайта. Взели били решение да се развиват! Ама се развивате назад.

Това е въпросът. Не е някакво "мрънкотене" а основателно недоволство дето съсипахте готиния сайт.

Казах вече, както си купувах 1 време списанието, така и сега мога да си плащам. Ама платеният достъп отблъсква хората и сайта стана на мочур! Вечно старите муцуни си предъвкват старите теми и за какво? Стана тъпо. „

Г-ца Яя, което точно не е ясно в написаното, че сайта или трябва да е платен (макар и с малко потребители) или да го няма?
При така поставени нещата няма нещо като "основателно недоволство", а напразно писане.
Според мен е по-добре сайта да е платен и с качествено съдържание, отколкото да изчезне. Няма аналог в България на Download.BG и затова ми се струва, че ще е много по-добре всички ние да му помагаме отколкото само да плачем за безплатното миналото.
Цената наистина е символична, а срещу нея получаваме добър продукт.
Не е ли по-добре, вместо да пишем протестни мнения, да даваме конструктивни идеи как сайта да стане N:1? Казвам да стане, защото преди беше, но сега е безспорно, че потребителите са по-малко. Ако обаче за секунда забравим потребителите, то съдържанието на сайта е все така N:1 и по всичко личи че ще остане така и за напред. Ако приемем, че сайта предоставя продукт, който да си струва цената, остава само по-трудното да се върнат хилядите потребители. Това може да стане, ако не си кривим душата и пред познатите и приятелите ни потвърдим, че това е най-добрия сайт на компютърна тематика в България, а не ги настройваме негативно, защото бил платен. Лично аз когато бъда попитан за сайт с подобна насоченост, винаги споменавам само и единствено Download.BG. Разбира се уточнявам, че изисква платен достъп, макар и напълно достъпен, но все пак тук е мястото.

angelicstar
Пон, 03.05.10, 13:02
Ама въпросът е, че хем е платен, хем не е с качествено съдържание. Качествено беше преди премиума. Сега е гьол. И каква му е ползата да съществува тогава? Така, да му се радват 10-20 човека на кръст.
Викаш да забравим за потребителите. Ами без потребители ако ще да 10 пъти №1 все 1 че го няма въобще. Ама той и №1 не е вече. Рейтинга в Гугу вече му е паднал до среден.
Хилядите потребители ще се върнат, когато се махне плащането. Това ми е конструктивното предложение, не протестно мнение. Друг въпрос ако отношението на зелените към собствения им сайт е обратното на конструктивно.
stefankr
Пон, 03.05.10, 19:22
И с какво съдържанието е станало по-лошо от преди? Осъществява се непрекъснато, 365 дневно, обновяване на съдържанието в продължение на 10 години. Ежедневно откриваме нови програми, броят им надмина 17 хиляди, новинарският поток и статиите позволява да се следи най-главното от ИТ-света.

Явно е, че платеният достъп е най-малката злина, която следва да се приеме такава каквато е.

kookki
Вто, 04.05.10, 00:41
s_xix имаш право, но контакти с широк кръг от хора можеш да намериш във всеки форум с теми тип говорилня и др. Аз лично посещавам форума и сайта и за да науча нещо (не че не мога и на друго място, просто тук хората са ми присърце). Откакто се захванах с компютри (преди 5 години) тук нищо не се е променило освен премиума. Хората който са ми помагали някога да се развивам са си все още тук и пак помагат, просто отпадна шлаката. Наистина изчезнаха и някой ценни потребители, но избора си е техен. Аз виждам за себе си положителна страна от премиума : нямам достатъчно опит да напиша интересна статия, но пък ми е цел за догонване и то не заради смешните пари за премиума , а заради идеята да се развивам и това е един добър мотив.
Може и да е отслабнала активността във форума , но пък са налице почти 500 статии който може и да са по-интересни от някои постове.
Досега не съм бил ограничаван от достъп , въпреки че ми се е случвало да злоупотребявам с качваното съдържание. А и има интересна защита на профила ми ,която не съм срещал в сайтовете които посещавам. И структурирането на сайта ми допада - много форуми ме отблъскват с интерфейса си.
Качеството си има цена.

И леко въпросче към екипа на DBG акаунта защитен ли е срещу брутфорс и речникови атаки, понеже при една смяна на паролата ми се случи да въведа 7-8 пъти грешна парола и не отчетох реакция?

редактиран от kookki на 04.05.10 00:50
shaman
Вто, 04.05.10, 14:10
Не знам, някой здраво генерира регистрации в сайта, до 4етвъртък о4аквам да ударим 1 000 000 калпака.

_____________________________
In The Hands of The Shaman

<1 2 3 4 5 6 7 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.