download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Моята фотография

Автор
Съобщение
dreamskill
Вто, 17.04.12, 18:11

RE: Моята фотография

” ...почвам да се дразня, че не мога да направя една сносна снимка. До преди малко снимах на поразия ...
 За момента намирам дефект в "апарата" ми единствено в това, че не може да снима на разстояние по-малко от 5 сантиметра или по-скоро не може да фокусира. Ще съм благодарен, ако някой ми разясни начина (ако има такъв) за снимане в по-едър план...
....
....
 Пак ще повторя, че от непосредствена близост "апаратът" не ще да фокусира или по-точно фокусира някъде зад обекта. Това ми се струва проблем, но не съм сигурен дали проблема е в мен или в устройството. „
Цъкай тука и моля те, ако отново решиш да покажеш какво снимаш на поразия, архивирай и така покажи.
Освен тарикатлъка за обръщане на обектива, преди няколко дена се бях сетил за нещо друго и експериментирах. По рано днеска коригирах цвета на снимките. Ще ги кача, като се появи друга страница.
phrozencrew
Вто, 17.04.12, 19:44

RE: Моята фотография

нед как ги обръщаш тези обективи ? аз пробвах на канона , но нищо не става .размазано нещо никаква снимка ! то и не може да се захване за обектива като е на обратно .ти как снимаш така ? „
Снимам по най-тъпия начин. Свалям обектива, нагласям го на бленда около f/4.5, така че отвора да е колко диаметъра на 1 стотинка, т.е. не много отворен. Хващам го с ръка и както е на обратно го доближавам до тялото, като гледам колкото може по-близо до отвора на тялото да е, за да не влиза допълнителна светлина.
За тая магария използвам ръчно-фокусен твърд обектив 50mm, f/2. С автоматичния китак не съм пробвал.
kookki
Вто, 17.04.12, 23:03

RE: Моята фотография

Точен, с телефон чудеса искаш ?
Гледай фона да не отвлича вниманието от обекта на снимане, да е естествен за обекта, обекта да е добре позициониран и кадъра да е естетичен или вълнуващ.
Тази снимка ми харесва
Тази снимка ми харесва

Тук сякаш камъните са се срутили върху теменужката - за момент си представих как там лежи ранен човек и не ми хареса.
Тук сякаш камъните са се срутили върху теменужката - за момент си представих как там лежи ранен човек и не ми хареса.

Извън темата: Някой ден ще е добре да се убедя лично, дали съдържанието на табелката под навеса е вярно . Под такива навесчета много бира се пие .

редактиран от kookki на 17.04.12 23:05
редактиран от kookki на 17.04.12 23:15
tochnia1
Сря, 18.04.12, 00:00
Искрено се надявам да свършим това извън темата. Надписа не се чете, но ти как си го прочел си е твоя работа. И между другото, от както си виси там, си изпълнява заръката на 100%.

 Благодаря за съвета по темата. Явно съм се объркал много с този форум тук. Случват се неща, като в детска градина, което ме изумява.

 Опитай да ме намериш на скайп, което съм сигурен, че няма да е трудно, поне да има къде да общуваме с теб.

stoqncho
Сря, 18.04.12, 00:17

RE: Моята фотография

” Искрено се надявам да свършим това извън темата. Надписа не се чете, но ти как си го прочел си е твоя работа. И между другото, от както си виси там, си изпълнява заръката на 100%. „

Ще пълним 2 коли с хора от Download.BG(я има, я няма толкова) и ще ти идваме на гости.

Чете се перфектно.

tochnia1
Сря, 18.04.12, 00:37

RE: RE: Моята фотография

” Ще пълним 2 коли с хора от Download.BG(я има, я няма толкова) и ще ти идваме на гости.

Чете се перфектно.

Сега видях, че на две не се чете, а други две се чете. Между другото имам и още една подобна табела (заблуждаваща) останала след отровеното куче.Нея ще я снимам утре за неканените гости.

 Ако сте навити, ще направя една сборка и ще се напием. Миналата или по-миналата година събирах всички модератори от сайтовете ми в Дупница, но ходихме на кръчма. С вас може и на двора да се отрежем.

anonymous
Сря, 18.04.12, 20:11
Недялко, снимките с мравките много ми харесаха. Добра идея и добре реализирана.
Точен, съжелявам че в момента просто нямам време, имам да уча за изпити и не мога да коментирам на дълго и широко. Само ще кажа, че има снимки които много ми харесаха. Уважавам хора които обичат да експериментират и да се учат във фотографията. Важното е да ти доставя удоволствие. Снимките през дупката на камъка много ми харесаха, добра идея. Ако имам време по-нататък ще коментирам всичките, не че разбирам, но едно допълнително мнение е от полза винаги и на всеки.
tochnia1
Чет, 19.04.12, 22:09

RE: Моята фотография

” Недялко, снимките с мравките много ми харесаха. Добра идея и добре реализирана.
Точен, съжелявам че в момента просто нямам време, имам да уча за изпити и не мога да коментирам на дълго и широко. Само ще кажа, че има снимки които много ми харесаха. Уважавам хора които обичат да експериментират и да се учат във фотографията. Важното е да ти доставя удоволствие. Снимките през дупката на камъка много ми харесаха, добра идея. Ако имам време по-нататък ще коментирам всичките, не че разбирам, но едно допълнително мнение е от полза винаги и на всеки. „

 Повече няма да се шегувам с теб !

 Благодаря за похвалите.

kookki
Чет, 19.04.12, 22:58

RE: Моята фотография

” Явно съм се объркал много с този форум тук. Случват се неща, като в детска градина, което ме изумява. „

Точен, не се ядосвай. И аз съм бил много пъти в твоята ситуация. Аз лично не се включвам често напоследък, защото смятам, че форума е станал тъп и не ми се занимава да пиша. Не питам за нищо, защото двама-трима човека ще се включат с адекватно мнение, а десет ще наприказват куп глупости извън темата и ще се правят на оборотни.
 
Ако някога пътувам към твоя край, ще намина да погледна табелката .

anonymous
Вто, 15.05.12, 00:42
Новия фотошоп rocks! Мания от всякъде. Линк към няколко видеа с новите екстри. На фрозен и други може да им хареса предпоследният клип с новите възможности за RAW обработка ( в края на клипа).

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.