download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Моята фотография

Автор
Съобщение
kookki
Пон, 30.12.13, 23:41

RE: Моята фотография

” Добър ве4ер на вси4ки . . . или никой, защо не ка4вате снимки, хептен сте я занемарили темата!!!

. . . ха, все още съм запомнил и емотките! „

Темата си я отворил ти, така че кой я е занемарил не знам. Кога за последно сме виждали твои снимки в темата, не си спомням.

dreamskill
Пон, 30.12.13, 23:56

RE: RE: Моята фотография

” Едиз, снимката ти е хубава ,но нали основната идея трябва да е в златното сечение,така композицията ще е перфектна. Снимката ти така получава завъртване ,защото главният образ е в страни. Мое виждане!
Нямаше как да хвана златното сечение, защото ако бях заснел малко по-отдалеч отстрани щеше да се вижда дърво. Затова можех да се спасявам само с нещо такова.

anonymous
Пон, 30.12.13, 23:58

RE: RE: Моята фотография

” На мен лично кадъра щеше да ми харесва повече, ако беше разширен в посоката, в която гледа сърфиста. Сега си снимал зад гърба му. Другото според мен е, че е трябвало, да е по-надолу в кадъра, за да има простор над него.
Обобщено: Трябвало е, да е малко в дясно и по-ниско в кадъра.
Това не е съвет, защото съм любител, а е личното ми мнение. Ти може да си искал да изразиш нещо друго с кадъра си, което да не съм схванал и изобщо да не се съобразяваш с това, което ти казвам. „
Много благодаря за съвета! Ще го имам предвид. Снимах от малко по-високо за да уловя тражението във водата. Сега като помисля: сигурно имаш право!
kookki
Вто, 31.12.13, 00:18

RE: RE: RE: Моята фотография

” Много благодаря за съвета! Ще го имам предвид. Снимах от малко по-високо за да уловя тражението във водата. Сега като помисля: сигурно имаш право! „

Затова и е трудно да се дават съвети, защото не се знае какво е целял авторът с кадъра.
Добър кадър е този, който пресъздава идеята на автора и тя се възприема без двусмислици от зрителя. Идеята е да внушиш нещо и то да бъде разбрано.
Когато снимаш за семейния си албум, те боли "оIо" за правилата и си търсиш личните емоции.

dreamskill
Вто, 31.12.13, 00:29
Kookki, и друго нещо - някои красиви неща нямат идеи. Просто са красиви. Обаче вианги може да се измисли нещо.
kookki
Вто, 31.12.13, 00:44
Едиз, ако бях на твое място, щях да се завра в градинката в дясно, да си изцапам кецовете и да избегна постройката в ляво. Не знам защо, но ми е грозна, иначе кадъра си е добър и ми харесва много.
Ами сигурно ме дразни постройката, защото допреди малко гледах едни оферти за екскурзии в Абу Даби
dreamskill
Вто, 31.12.13, 01:51
постройката и мъглата контрастират с балоните
phrozencrew
Вто, 31.12.13, 10:51

RE: Моята фотография

” phrozencrew, страхотни снимки! От време на време и и аз се опитвам да снимам. За съжаление нямам добра техника. Разполагам с един фотоапарат NIKON Coolpix L120. Все още съм в процес на разучаване на възможностите му. Другата ми страст е видеото. Снимам и после сам си монтирам малки филмчета с помощта на Адобе Премиере. Мислех да постна някои мои снимки, но като видят твоите се отказах. Браво още веднъж! „
pter_george, апаратчето ти е страхотно! Ще останеш изненадан от себе си, когато разучиш възможностите му. Лично аз винаги съм смятал, че техниката не е задължителна, за да предадеш емоция и настроение на кадър. Но определено помага. А подобен уптра-зуум е просто мечта за всеки фотограф. И аз разполагах с едно ултразуумче, което сега много ми липсва.
Не се отказвай да публикуваш снимки. Темата не е някакъв конкурс.

” На мен лично кадъра щеше да ми харесва повече, ако беше разширен в посоката, в която гледа сърфиста. „
И на мен.

” Едиз, ако бях на твое място, щях да се завра в градинката в дясно, да си изцапам кецовете и да избегна постройката в ляво. „
Да. Или, ако имах възможност бих използвал зуум и да хвана само редиците дървета в ляво, които дават чудесна перспектива и момичето да си остане в дясно. Примерно:

По отношение на сеченията при кадриране, на мен ми харесва кадрирането по спирала на фибоначи:

karadzha
Вто, 31.12.13, 19:22

RE: Моята фотография

” Ко?Не!
Първо се казва, Здравей и за много години!(така се поздравяват стари познати, освен ако не се познават . . . то всъщност едва ли се познаваме).
Да, аз я отворих, но винаги съм наблягал на това, 4е не се 4увствам по-някакъв на4ин задължен да я поддържам, а и отдавна не бях влизал тук и се надявах да видя нещи4ко ка4ено.
Тази тема е насо4ена към вси4ки, които по някакъв на4ин се интересуват от фотография и понеже гледам, 4е има хора, които ги разбират(е) нещата, малко се срамувам да показвам моите, но все пак ще го направя.
Поздрави!
. . .

. . .
Не съм спазвал нито третини, нито 4етвъртини, нито златни се4ения и разрези . . . единственото в "златисто" е може би сградата в дясно!

Здравей, Шамане!

Снимката е готина, ама пиши това къде е – Лондон ли е, Мондон ли е, на Темза ли е?
Няма пари за екскурзия, но тъй все едно сме на път, като дадеш малко описание към фотосите

karadzha
Сря, 01.01.14, 19:12
За много години на всички!

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.