download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Преминаване от абонаментен план (отново)към предплатен

<1 2 >

Автор
Съобщение
stiliyangr
Пон, 08.10.12, 20:33
Ами интересно се получава - от номерата, с които говоря мисля, че няма на М-тел:
0877 - баща ми - виваком
0896 - сестра ми - глобул
0898 - майка ми - глобул
0898 и 0893 - предполагам и двата са на глобул?
един приятел има карти към двата оператора
Има още 2-3 номера към глобул, но те нямат практическо значение.
И така излиза, че на мен ще ми излиза по-изгодно да се обаждам към Виваком и Глобул от bob(при условие че не съм много приказлив и оферти от сорта на "1000 минути само за...на месец" не ме устройват)...На мен пък нещо друго не ми хареса при тях - ако правилно съм разбрал - ще трябва да платя 3.90 за деактивация на гласова поща.
 И да попитам пак - някой има ли наблюдения колко трафик генерира един нормален сайт и съответно една навигация на телефона?
stoqncho
Вто, 09.10.12, 01:46

RE: Преминаване от абонаментен план (отново)към предплатен

” И да попитам пак - някой има ли наблюдения колко трафик генерира един нормален сайт и съответно една навигация на телефона? „

Не знам, но ползвай Opera Mini.

Може и да си харесаш някой абонаментен план от Globul.

Аз лично не обичам договорите, защото така се задължавам да плащам, а не съм сигурен дали ще ми трябва след 3 месеца, например.

stefankr
Вто, 09.10.12, 08:04

RE: Преминаване от абонаментен план (отново)към предплатен

” .На мен пък нещо друго не ми хареса при тях - ако правилно съм разбрал - ще трябва да платя 3.90 за деактивация на гласова поща.

Деактивирирането на гласовата поща при bob действително струва 3.9+ още 50 стотинки за връзка с оператор, който да го направи. Иначе тарифирането е много просто - 11 стотинки към всички с такт 60/60. По принцип възможно е използването в Интернет - най-евтино с опера мини с изключени изображения, но bob към момента предлага планове най-вече за говорене.

Виваком предложиха план EasyCall, който започва от 12,80 за 200 минути към всички. Глобул и Мтел имат планова от 100 минути за 10 лв.

редактиран от stefankr на 09.10.12 09:24
tegote
Пет, 12.10.12, 10:27
Връзването към BOB си е чиста набутвация. Хората отдавна са се отдръпнали до толкова, че в Плевен вече им закриха офис за разплащане в най-оживения квартал на града "Сторгозия", просто защото няма кой да идва да си плати. Разговорите им се оскъпяват двойно повече от на Vivacom, трика става с таксуването на минута, а не на секунди. При Vivacom плащаш каквото си изговорил. Условието е да зареждаш всеки месец по 10 лв. Ако прекъснеш тарифата се качва значително, но можеш да я възстановиш, като заредиш два пъти по 10 лв. На мен десетте лева винаги са ми свършвали по-рано. Искаха да ми предложат с такса да плащам 10 лв. но не ме устройва ангажимента с договор.
stoqncho
Пет, 12.10.12, 14:21

RE: Преминаване от абонаментен план (отново)към предплатен

” Условието е да зареждаш всеки месец по 10 лв. Ако прекъснеш тарифата се качва значително, но можеш да я възстановиш, като заредиш два пъти по 10 лв. На мен десетте лева винаги са ми свършвали по-рано. Искаха да ми предложат с такса да плащам 10 лв. но не ме устройва ангажимента с договор. „

Ти май говориш за тарифен план Call-Yo на Vivacom, но все пак си остава прецакването да презареждаш всеки месец по 10лв., а той каза, че не хаби дори и 5лв. на месец.

Далаверата е, ако говориш само към един оператор.

При Mtel има промоция Prima Моят час и трябва да презареждаш минимум 5лв. на всеки 30 дни и така говориш към "Семейство и приятели"(5-ма от Mtel) на 5ст./ЧАС(!!!), а към всички други по 39ст./мин. Ако се натрупат много пари в картата и имаш приятел, който е на Mtel и е на Prima, тогава можеш да му прехвърлиш част от парите си на него с услугата Кредит за приятел(удържа се 10ст. от получателя).

При Globul за мен най-изгоден е тарифен план B-CONNECT (6). При презареждане от 6 до 19 лева – 500 бонус минути към 1 номер от Globul и 250 бонус минути към 5 номера в група За приятели от Globul, и 45ст./мин. към всички други национални мрежи.

Далавера е, ако говориш към един оператор и към малко хора, иначе може и да не излезе толкова изгодно.

tegote
Съб, 13.10.12, 00:39
Не си оцелил Стояне. Далавера е да ползваш два телефона на Vivacom. Единият е "Бонуси Безкрай", а другия вече казахме - Кольо. С бонуси безкрай говориш безплатно към своята мрежа, а с Кольо говориш на 10 ст. в минута към всички останали. Бонусите безкрай е програма, грохнала от старост, много стара програма. Безплатните часове не мога да ги свърша и се натрупаха над 100 часа за разговор. Говоря си свободно на воля, но не успявам да източа, опитвам се, но без успех. Въобще, един голям купон с мобилни телефони.
Равносметка: Единия го зареждам веднъж в годината с 20 лева, като прежалените 20 лева служат и за други плащания, не да си набавиш безплатните минути, другия на месец по 10 лева. @stiliyangr като говори толкова малко за 5 лева да си вземе направо "Бонуси Безкрай", защото един разговор към другите оператори ще му излезе 22 ст. имайки предвид, че минималното таксуване е за 30 секунди, не за минута като всички останали. Незареждането не дава наказателен план.
Мисля обаче, че ще му се наложи да купи картата на черния пазар. Някога, когато виваком таман навлизаха в бизнеса за мобилни услуги, се опитаха да превземат всички потребители с програмата "Бинуси Безкрай". Ако всички бяха умни, можеха да си я купят, да преминат на виваком и да си говорят безплатно помежду си. Вероятно грешката е, че не усещат кой върти парада. Сега няма човек без виваком.

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.